Quantcast
Channel: Ajankohtaista
Viewing all 1035 articles
Browse latest View live

Ihan täydellinen opiskelukaupunki!

$
0
0

VAMK ja Vaasan yliopisto järjestivät yhteisen Lukiopäivä-tapahtuman Palosaaren kampuksella jo kahdeksatta kertaa. Länsi-Suomen lukiolaisille suunnattuun info- ja tutustumispäivään ilmoittautui yli 1800 vierasta.

Lapualta saapuneet lukiolaiset Mina, Jasmiina ja Sohvi olivat tyytyväisiä Lukiopäivän antiin: omat ajatukset tulevasta opiskelupaikasta olivat selkiytyneet.

- Mahtavaa, kun pääsee paikan päälle katsomaan, millaista täällä olisi opiskella. Vaasa vaikuttaa kyllä ihan täydelliseltä opiskelukaupungilta, Mina kiittelee.

Tapahtuma on niin VAMKin henkilöstön kuin opiskelijoidenkin yhteinen ponnistus: mukana oli yli sata VAMKin opiskelijaa joko suunnittelemassa tapahtumaa tai urakoimassa ständiesittelijöinä ja kierrosoppaina. 

- Suomen kauneimmaksikin kehuttua kampusta kelpaa esitellä: 10 000 opiskelijan kampuksella on ajanmukaiset oppimistilat, erinomaiset opiskelijapalvelut ja kansainvälistä tunnelmaa, iloitsee opiskelijakunta VAMOKin puheenjohtaja Anni Koivisto.

Lapualukio.jpg

Mina, Jasmiina ja Sohvi olivat käyneet Lukiopäivän miniluennoilla ja -messuilla. Haaveissa on aloittaa liiketalouden opinnot lukion jälkeen.

Lukiolaisetsaapuu.jpg

Ryhmiä saapui yhteensä 28 lukiosta muun muassa Järviseudulta, Pietarsaaren ja Kokkolan seudulta, Seinäjoen ympäristöstä ja muualta Etelä-Pohjanmaalta sekä Porista.

kauniskampus.jpg

Lukiopäivässä esiteltiin korkeakoulunaapurusten monialaista koulutustarjontaa ja viihtyisää Palosaaren merellistä kampusta nuoria kiinnostavalla tavalla.

verensokeri.jpg

Tarjolla oli erilaisia koulutusesittelyjä: VAMKin terveydenhoitajaopiskelijat mittasivat vierailta verensokeria ja verenpainetta.

IBluento.jpg

Lukiolaiset pääsivät osallistumaan myös eri aloja esitteleville näyteluennoille.

Sosionomistandi.jpg

Minimessuilla esittäytyivät liiketalouden, tietojenkäsittelyn sekä sosiaali- ja terveysalan koulutukset.

Tietojenkasstandi2.jpg

Lukiolaiset pääsivät kiertelemään ja kyselemään asiantuntijoilta kampuksen eri messupisteillä.

TBaula.jpg

Opetus- ja tutkimuslaboratorio Technobothniassa oli lukuisia toiminnallisia pisteitä.

TBpiste.jpg

Technobothniassa pääsi tutustumaan esimerkiksi NAO-humanoidirobotteihin, polkemaan energiaa sähköpyörällä, ohjaamaan teollisuusrobottia tai ihmettelemään 3D-tulostuksen mahdollisuuksia.

Taunoaloitus.jpg

VAMKin rehtori Tauno Kekäle ja yliopiston vararehtori Jukka Vesalainen toivottivat vieraat tervetulleiksi.

Maxaloitus.jpg

Aloitustilaisuudessa oli mukana Visit Vaasan toimitusjohtaja Max Jansson, joka kertoi 13 000 opiskelijan Vaasasta.

OPOKAHVILA2.jpg

Lukioiden opinto-ohjaajat saivat tavata toisiaan OPO-kahvilassa ja kuulla järjestäjien ajankohtaisia kuulumisia korkeakoulukentältä.

Teksti: Eliina Salmela
Kuvat: Satu Aaltonen, Eliina Salmela


Uusia ammattikorkeakoulututkintoja, elo-syyskuu 2016

$
0
0

Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto, sairaanhoitaja (AMK)
Hahtola Tiia-Maria, Helsinki
Tuominen Mira, Vaasa

Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto, sosionomi (AMK)
Gromov Marjo, Vaasa

Matkailun koulutusohjelma, restonomi (AMK)
Holmberg Annika, Vaasa

Konetekniikka, insinööri (AMK)
Luukkonen Jaakko Antero, Kankaanpää
Wainio Tea, Vaasa
 
Sähkötekniikka, insinööri (AMK)
Kuutti Teemu, Kauhava
 
 

Alueen suurin rekrytointitapahtuma The Energy Day 2.11.

$
0
0

TED_2016_logo_kuva.jpg

 

Vaasan Energiainstituutti (VEI) järjestää yhdeksännen opiskelijoille suunnatun The Energy Day (TED) -rekrytointitapahtuman. TED on oiva tilaisuus tutustua energia-alalla toimivien yritysten toimintaan ja tulla tapaamaan alan osaajia henkilökohtaisesti.

Aika: keskiviikkona 2.11.2016 klo 10.00–15.00
Paikka: Vaasan yliopisto

Tapahtumassa on paikalla monia toimijoita, jotka voivat tarjota erinomaisia mahdollisuuksia lopputöiden, gradujen tai tulevaisuuden työpaikkojen suhteen. Osallistuvat yritykset ja organisaatiot esittäytyvät ständeillään ravintola Mathildan ja tiedekirjasto Tritonian aulatiloissa. Tritonian auditorio Nississä pidetään lyhyet yritysesittelyt. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Työ- ja harjoittelupaikkoja 15 000 opiskelijalle

Teknologiayrityksissä on työpaikka lähes 300 000 ihmiselle Suomessa. Uusia osaajia teknologiayritykset rekrytoivat vuosittain lähes 30 000 ja kesätyö- ja harjoittelupaikkoja on 15 000 opiskelijalle.

TED on alueen suurin akateemisille opiskelijoille järjestettävä rekrytointitapahtuma. Mukana ovat: ABB, Adecco, Burger King, Citec, Co-Engineering, Danfoss, eCraft, EnergyVaasa, Etteplan, Fennovoima, Fingrid, Fortum, Helen, Kurikka, Lapua, Lämpöässä, Posiva, Prohoc, RD Velho, Skaala, Stormossen, The Switch, TVO, Vaasa, Vaasan Energiainstituutti, Vaasan Sähkö, Wapice, VEO, Westenergy, VTT ja Wärtsilä.

Ohjelma

10.00–15.00 Yritysten ständit Mathildan ja Tritonian aulatiloissa
10.55–12.30 Yritysesittelyt Tritonian auditorio Nississä, osio 1

  • Esitykset englanniksi

13.00–14.30 Yritysesittelyt Tritonian auditorio Nississä, osio 2

  • Esitykset englanniksi, suomeksi tai ruotsiksi

Lisätietoja:
tapahtuman www-sivuilta: www.thunderbolt.fi
Facebookista: https://www.facebook.com/events/1271473116225934/

VAMOK esittää Anni Koivistoa Suomen opiskelijakuntien liiton puheenjohtajaksi

$
0
0

Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta VAMOK esittää Anni Koivistoa Suomen opiskelijakuntien liitto - SAMOK ry:n puheenjohtajaksi vuodelle 2017.

Anni on VAMOKin hallituksen puheenjohtaja ja hänellä on pitkä kokemus opiskelijakuntatoiminnasta. Viime vuonna hän toimi hallituksen varapuheenjohtajana ja sitä ennen Anni vaikutti edustajistossa.  Siellä hän osoitti erityistä kiinnostusta opiskelijoiden edunvalvontaa kohtaan. Anni on myös aktiivinen sosionomiopiskelija ja hän onkin ollut mukana perustamassa sosiaali- ja terveysalan ainejärjestöä omaan korkeakouluunsa.

- SAMOKin puheenjohtajana haluan panostaa siihen, että SAMOK nähdään luotettavana yhteistyökumppanina ja merkittävänä äänenä yhteiskunnassa. SAMOKin tulee rakentaa keskustelu- ja toimintakulttuuri, joka keskittyy ongelmien sijasta ratkaisuihin. Ensi vuonna on tärkeää panostaa kuntavaalivaikuttamisen rinnalla myös muihin edunvalvonnallisiin tavoitteisiin. Huomiota tulee kiinnittää ainakin suuremmalle painopisteelle nouseviin kärkihankkeisiin, paikallisiin rakenteellisen kehittämisen hankkeisiin ja opiskelijoiden toimeentulon muutoksiin. Tällaiseen hommaan tarvitaan timanttinen tiimi, jota haluan ensi vuonna olla vetämässä, Anni perustelee.

Annin puheenjohtajakaudella VAMOKissa on panostettu erityisesti viestintään sekä opiskelijakunnan strategiseen kehittämiseen. Hän on myös toiminut varapuheenjohtajana Opiskelijan Vaasa ry:ssä, jossa hän on ollut tänä vuonna rakentamassa tiivistä yhteistyötä muiden vaasalaisten opiskelija - ja ylioppilaskuntien kanssa. SAMOKin strategiatyöryhmässä toimiessaan hän ollut mukana valmistelemassa liiton tulevaa strategiaa.

- Annilla on pitkä kokemus opiskelijakuntakentästä ja hän on kuluneen vuoden aikana osoittanut kykynsä johtajana sekä tiimihengen ylläpitäjänä. Annissa parasta on hänen taitonsa viedä asioita eteenpäin yhdessä muiden kanssa ja intonsa heittäytyä uusiin haasteisiin. Harvoin tulee sellaista tehtävää vastaan, johon Anni ei pystyisi tarttumaan. Annin näkemystä ja sitoutuneisuutta tarvitaan SAMOKissa ensi vuonna, VAMOKin hallituksen varapuheenjohtaja Jenny Jokelainen kuvailee.

AnniKoivisto_www.jpg

Vaasalainen Anni Koivisto on ehdolla Suomen opiskelijakuntien liitto - SAMOK ry:n puheenjohtajaksi 2017. Kuva: Tuomas Oja

Lisätietoja:

Ehdokas:                        
Anni Koivisto                        
anni.koivisto@vamok.fi
puh: 045 177 7955

Kampanjapäällikkö:
Jenny Jokelainen
jenny.jokelainen@vamok.fi
puh: 040 047 5894

www.facebook.com/samokanni2017

Suomen opiskelijakuntien liitto - SAMOK ry. on ammattikorkeakouluopiskelijoiden itsenäisesti hallitsema valtakunnallinen, sitoutumaton ja riippumaton edunvalvonta- ja palvelujärjestö. SAMOK huolehtii opiskelijoiden näkemysten saattamisesta valtionhallinnon ja muiden yhteistyötahojen tietoon sekä järjestää opiskelijoille erilaisia valtakunnallisia palveluja ja alennuksia. SAMOKiin kuuluvilla opiskelijakunnilla on yhteensä noin 65 500 jäsentä. Kaiken kaikkiaan SAMOK edustaa noin 140 000 ammattikorkeakouluopiskelijaa.


Sosiaali- ja terveysalan valintakoekutsut lähetetty

$
0
0

Valintakoekutsut sosiaali -ja terveysalan valintakokeisiin on lähetetty sähköpostitse hakijoille ma 24.10.

VAMK on kutsunut valintakokeisiin 3x aloituspaikkojen verran hakijoita esivalintakokeen pisteiden perusteella. Sairaanhoitaja AMK -valintakokeeseen kutsuttiin 105 hakijaa. Alin pistemäärä, jolla kutsun sai oli 25,6 pistettä. Sosionomi AMK -valintakokeeseen kutsuttiin 60 hakijaa. Alin pistemäärä 35,5 pistettä. 

Esivalintakokeen maksimipistemäärä oli 80 pistettä. 

Lisätietoja: hakijapalvelut@vamk.fi

 

 

 

VAMK ylpeänä esittää!

$
0
0

VAMKin opiskelijat ja uudet energiset tilat ovat pääosissa ensi vuoden koulutustarjontaa esittelevissä toteutuksissa:

Hakijan opas 2017 -esite: Painetussa Hakijan opas -esitteessämme esitellään VAMKin koko koulutustarjonta napakassa paketissa. 16-sivuisessa esitteessä on käytetty lyhytosoitteita, mikä helpottaa verkkosisältöihin tutustumista. Esite on katsottavissa sähköisesti täällä. Suoraan kotiin kannettuna esitteen voi tilata täältä.

VAMK-hakijanopas-KANSIKUVA350.jpg

Haku.vamk.fi -verkkoversio: Perinteisen painetun version lisäksi koulutukset esitellään verkkoversiossa, jossa hyödynnetään aitoja some-sisältöjä ja omia opiskelijoitamme. Uuden ilmeen ja tuoreita sisältöjä saaneeseen verkkoversioon voi tutustua osoitteessa haku.vamk.fi.

VAMK 360-kierros: Uusissa tiloissa voi kuljeskella virtuaalikierroksella. Pääset etenemään tilasta toiseen klikkailemalla VAMK-merkkejä. Kerroksesta toiseen voit mennä klikkailemalla vasemmassa yläkulmassa olevia värillisiä kerrostunnisteita. Virtuaalikierroksen on tehnyt tietojenkäsittelyn opiskelija Richard Gustafsson.

Opiskelijavideot: 12 päiväopintoina suoritettavasta ja yhdestä YAMK-koulutuksesta on toteutettu noin minuutin kestävät videot, joissa opiskelijat kertovat opinnoistaan, opiskeluelämästään ja -kaupungista. Videot löytyvät YouTube-kanavaltamme: https://www.youtube.com/user/VAMKyourself

www_videokuva.jpg

Lisätietoja:
Markkinointisuunnittelija Eliina Salmela
eliina.salmela@vamk.fi

Sote-alan yrittäjä tai yrittäjäksi aikova! SOTE-klinikka VAMKissa pe 11.11.

$
0
0

Tule kuulemaan, kuinka sote-uudistus vaikuttaa pienten yritysten toimintaan

Aika: Perjantaina 11.11. klo 14-17
Paikka: VAMK keskustan kampus (Raastuvankatu 33).

Ohjelma

14.00 Tervetuloa, lehtori Teija Honkaniemi, Vaasan ammattikorkeakoulu
14.03 Sote-uudistuksen monituottajamalli, yritysneuvoja Sari Saarikoski, VASEK
14.30 Nuorena yrittäjänä sote-alalla, yrittäjä Hennamari Hietala, InMedi Oy
15.00 Sote tulossa ja palvelut kunnossa? johtaja Anna-Kaisa Pusa, Kuntayhtymä Kaksineuvoinen
15.30 Klinikka jossa asiantuntijat neuvovat henkilökohtaisesti Sote-asioissa

Tilaisuuden järjestää Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien nuorten valiokunta. Tilaisuus on kaksikielinen.

Ilmoittautuminen:
hippi.hovi@yrittajat.fi, Rannikko-Pohjanmaan yrittäjät

Tradenomikoulutuksen kehittäjät tapaavat Vaasassa

$
0
0

VAMK ja Yrkeshögskolan Novia isännöivät valtakunnallisia tradenomikoulutuksen neuvottelupäiviä 9. - 10.11.2016. Jokavuotinen tapaaminen kokoaa lähes sata tradenomikoulutuksen johtajaa, kehittäjää ja toteuttajaa Vaasaan. Osallistujat tulevat 21 ammattikorkeakoulusta ympäri Suomen.

Tradenomikoulutuksen neuvottelupäivillä keskustellaan tänä vuonna vaasalaisen tradenomikoulutuksen sekä alueen yritysten välisestä tiiviistä yhteistyöstä, seudun energiaklusterin osaamistarpeista, monikielisyyden hyödyntämisestä opetuksessa sekä ylemmän amk-tutkinnon merkityksestä Suomen korkeakoulukentässä.

Asiantuntijapuheenvuoron esittävät muun muassa opetusneuvos Maarit Palonen opetus- ja kulttuuriministeriöstä sekä talousjohtaja Sanna Tuomaala Wärtsilästä. Lisäksi osallistujille on järjestetty yhteistä vapaa-ajan ohjelmaa. Ohjelma on kokonaisuudessaan täällä: http://trade.vamk.fi/ohjelma.html

VAMKissa tradenomeja on koulutettu vuodesta 1996 lähtien. VAMKissa opiskelee noin 1100 ja Novian Vaasan kampuksella 150 tradenomiopiskelijaa. Vuosittain Vaasassa valmistuu kaiken kaikkiaan noin 220 uutta tradenomia suomen, ruotsin ja englannin kielellä.

Lisätietoja:
Johtaja Elina Martin
elina.martin@vamk.fi


Casting Call guys! Tekniikan opiskelijoita etsitään uuteen sarjaan

$
0
0

Wanted: Vaasalaisia tekniikan opiskelijoita (VAMK/Vaasan yliopisto)
Reward: 10 000 €

VAMK ja Vaasan yliopisto etsivät noin kymmentä kilpailijaa vuoden 2017 alussa kuvattavaan sarjaan, jonka pääosissa kilpailevat vaasalaiset tekniikan opiskelijat. Kilpailijat ovat haastavan tehtävän edessä, joten joukkoon etsitään vain loistotyyppejä!

Matkalla kohti päämäärää kilpailijat kohtaavat tehtäviä, joihin he etsivät ratkaisuja. Tehtävien myötä kilpailijoista kasvaa somen ja videomarkkinoinnin asiantuntijoita, ja palkintona häämöttää 10 000 euroa. Oletko sinä tekniikan opiskelija, jolla on käsissään ratkaisun avaimet?

Hakijoiden tulee olla tutkinto-opiskelijoita. Haussa ovat ensisijaisesti tekniikan opiskelijat, mutta jos osaat perustella meille, miksi joustaisimme tästä toiveesta sinun kohdallasi, laita ihmeessä hakemus ja vakuuta meidät!

Tuottaja: C2 Advertising
Hae: Lähetä lyhyt (n. 1–2 min) videohakemus, jossa kerrot, miksi juuri sinä olisit oikea henkilö ratkaisemaan huikeita haasteita
Deadline: 16.11. klo 16 mennessä
Hakemukset: casting@c2.fi
Lue lisää: c2.fi/casting
Kysy lisää: info@c2.fi

Tekniikan ala tutuksi ysiluokkalaisille itse kokeilemalla

$
0
0

Yli sata Vaasan ja sen lähialueen 9-luokkalaista pääsee loka-marraskuun aikana tutustumaan tekniikan alan koulutuksiin ja työnantajiin. Tekno-TET on vaasalaisten oppilaitosten ja yritysten yhdessä kehittämä monipuolinen työelämään tutustumisohjelma, jonka tavoitteena on tuoda esiin tekniikan alaa varteenotettavana opiskelu- ja uravaihtoehtona.

– Tekno-TET toteutuu hyvin konkreettisena, sillä ysiluokkalaiset pääsevät kokeilemaan ja tekemään itse sekä saavat ajantasaista tietoa tekniikan opiskelusta ja ammattikuvista suoraan asiantuntijoilta, sanoo Vaasan ammattiopiston opinto-ohjaaja Heli Kantola.

Tekno-TETin aikana oppilaat tutustuvat Vaasan ammattiopiston tekniikan koulutuksiin, Vaasan yliopiston, ammattikorkeakoulun ja yrkeshögskolan Novian nykyaikaiseen tekniikan opetus- ja tutkimuslaboratorio Technobothniaan sekä vierailevat ABB:llä, Wärtsilässä ja Danfossilla.

– On erittäin tärkeää, että nuoret saavat tietoa tekniikan opiskelusta, sillä ala tarjoaa monipuolisia työtehtäviä, joilla vaikutetaan ihmisten hyvinvointiin ja arkeen. Vaasan yliopisto ja VAMK voivat tiiviin yhteistyön ansiosta kouluttaa tehokkaasti Vaasan energiateknologian keskittymän tarpeisiin yritysten tarvitsemia osaajia, toteaa VAMKin tekniikan koulutuksen johtaja Jorma Tuominen.

Tytöt tervetulleita tekniikan alalle

Erityisesti tyttöjä innostetaan tekniikan alalle. Kiinnostusta voivat haitata esimerkiksi vanhentuneet ja väärät mielikuvat tai kannustavien esimerkkien puute. Suomessa ABB:n työntekijöistä 80 prosenttia on miehiä ja 20 prosenttia naisia.

– Tekniikan ala on edelleen hyvin miesvaltainen. Myös yrityksillä on tärkeä vastuu tuoda esiin nuorille jo aikaisessa vaiheessa tekniikan lukuisat uramahdollisuudet, sanoo ABB:n rekrytointipäällikkö Johanna Kakkuri.

Tekniikan alalle hakeutuvilta vaaditaan aitoa kiinnostusta alaan sekä hyvää tai keskimääräistä parempaa matematiikan ja fysiikan osaamista. Kakkurin mukaan vahvan teknisen tietämyksen rinnalla painottuvat myös yhä enemmän asenne ja osaaminen muun muassa tiimityöskentelyssä, liiketoiminta-ajattelussa, asiakaslähtöisyydessä ja kansainvälisyydessä. Teknologia-alan huipulle pääseminen ja siellä pysyminen edellyttää halua kehittää ja kehittyä.

Samaa mieltä on Vaasan yliopiston tekniikan kandidaattiohjelman koulutusohjelmavastaava Janne Koljonen.

– Looginen ajattelukyky ei yksinään riitä, sillä myös tekniikan alalla vaaditaan työelämätaitoja. Sukupuolella ei ole merkitystä; usko omiin kykyihin, uteliaisuus uusia asioita kohtaan ja uskallus tarttua haasteisiin kantavat pitkälle.

Etua käytännön osaamisesta

Merenkurkun koulun oppilaat viettivät Tekno-TET-viikkoa lokakuussa. Ysiluokkalaista Iida Rantasaloa tekniikka kiinnostaa. Yläkoulun jälkeen hän suunnittelee jatkavansa opintoja Vaasan ammattiopiston autopuolella ja suorittavansa samalla ylioppilastutkinnon.

Rantasalo näkee itsensä tulevaisuudessa tuotannon työntekijänä, mutta ei sulje pois mahdollisuutta jatkaa opintoja korkeakoulussa. Tätä tukee hyvin Vaasan ammattiopiston ja VAMKin rakentama uudenlainen yhteistyö, jonka myötä ammattiopistolaiset voivat toisesta vuodesta alkaen suorittaa VAMKin avoimen amk:n kautta laajoja kokonaisuuksia. Myöhemmin oman perustutkintonsa sekä 30 alakohtaista VAMK-opintopistettä suoritettuaan voi hakeutua VAMKiin tutkinto-opiskelijaksi erillisvalinnan kautta. Tekniikan yritykset arvostavat insinöörejä ja diplomi-insinöörejä, joilla on kokemusta myös tuotannon tehtävistä.

Tekno-TETin avulla voidaan kertoa nuorille alan kansainvälisyydestä ja monista työuramahdollisuuksista.

– Kun nuoret tekevät ratkaisuja koulutukseen ja ammattiin liittyen, yrityskäynnit ja positiiviset uratarinat tukevat vaihtoehtojen valinnassa. ABB haluaa olla mukana kannustamassa nuoria tekniikan alalle ja kertomassa, millaisia erilaisia osaajia isossa yrityksessä tulevaisuudessa tarvitaan, sanoo Kakkuri.

www_017-b.jpg

ABB-vierailun aikana oppilaat pääsivät 3D-virtuaalivierailulle Protection & Connection -liiketoimintayksikköön, kokoamaan tiimissä robotin sekä osoittamaan kykynsä robottien ohjaamisessa.

Savilahti_TET3.jpg

Yhdeksäsluokkalaiset vierailivat yritysten lisäksi myös opetuslaboratorio Technobothniassa. VAMKin Osku Hirvonen kertoi konetekniikan opiskelusta, jossa harjoitellaan tiimi- ja projektitaitoja muun muassa skoottereita purkamalla ja kasaamalla.

Savilahti_TET4.jpg

Technobothnian ympäristölaboratoriossa Mika Korpi ja Eija Iivari näyttivät, miten Kyrönjoen vedestä tehdään raikasta juotavaa vaasalaisille.

Teksti: Tiina Ramsila
Kuvat: Tiina Ramsila, Eliina Salmela

Getting wind energy experience in Denmark

$
0
0

While most of VAMK students were on their autumn holidays, seven eager students from the degree programmes of Mechanical and Energy and Environmental Engineering travelled to Denmark to our partner university UCN in Aalborg, in order to join a workshop in “Integrating Wind Energy Smart Energy System” together with a Danish student group.  

The workshop focused on energy processes and production facilities and flexible demand opportunities and it was based on PBL (problem based learning) pedagogy which has its origins in Aalborg university. In PBL the students should first define themselves the problem they would like to research in and after the research question is clear,  they should collect data, do  literature review,  and in this wind energy workshop model production finally create an  integration strategy based on energy-economic and environmental assessment methods.

www_tiimi päättää säännöistä.jpg

The workshop started with teaming activities – team rules being decided here.

www_kv-opiskelijaryhmä työn touhussa.jpg

The students were working in teams on a problem they defined themselves.

The workshop focused on modern Wind Turbine Generators (WTG) connected to the high voltage grid. Latest technology, analysing production and power curves were introduced to students. Topics also included IRR calculations on energy production, wind measurement and team work skills. The wind resources were investigated, evaluated and a detailed understanding of project costing, and project economics was being presented. The students were introduced to new insights and strategies that are applicable to a wide variety of situations where demand and fluctuating renewable energy supply can be matched together in harmony, efficiency and maximising profits.

www_luentojakin kuunneltiin välillä.jpg

The workshop consisted of team work and lectures and an interesting excursion.

In the workshop the students listened to lectures and after them they were asked to work in multicultural teams in order to model different aspects of a 200MW nearshore Windfarm. The focus was on integrating the production energy by load-shifting, energy storage and other solutions into local markets.  

During the two weeks the students worked hard and very intensively and they also visited a windturbine testing field and blade storage site and The Nordic Folkecenter for Renewable Energy. On the last day of the workshop all teams held their presentations and the Finnish students and teachers became familiar with the Danish evaluation system in which immediate oral feedback and the grade was given directly after the presentation.

- I got many new insights about the wind energy and especially about the storage systems and different possible ways of using the wind energy. The greatest benefit though was to be able to work in an international environment, which developed e.g. my language and multicultural team working skills and lowered thus the threshold to work abroad in the future, commented Roope Ketoja, fourth year mechanical engineering student.

www_opiskelijatiimi pitämässä esitystä.jpg

The team is presenting its project related to wind turbines and clean water production system in Eritrea.

Also the Finnish teachers joining the workshop HOD Lotta Saarikoski and HOD Riitta Niemelä were happy to learn how to use the PBL approach in practice.  

- We are looking forward to the counter visit which the UCN students and their teachers are going to pay us at VAMK in January, says Lotta Saarikoski.

- Then also those students who cannot go abroad, get international experience at home, concludes Riitta Niemelä.

www_Iloiset workshopin osallistujat.jpg

The multicultural student group of VAMK and UCN and their happy teachers Riitta Niemelä and Lotta Saarikoski from VAMK and Maria Kravchenko and Andrew Cox from UCN.

Text and photos: Lotta Saarikoski

 

Tradenomikoulutuksen tulevaisuutta pohdittiin Vaasassa

$
0
0

Lähes sata tradenomikoulutuksen johtajaa, kehittäjää ja toteuttajaa vieraili Vaasassa 9. - 10.11. VAMKin ja Yrkeshögskolan Novian isännöimille Tradenomikoulutuksen neuvottelupäiville saapui asiantuntijoita 21 ammattikorkeakoulusta ympäri Suomen.

Tapaamisessa keskusteltiin muun muassa vaasalaisen tradenomikoulutuksen sekä alueen yritysten välisestä tiiviistä yhteistyöstä, seudun energiaklusterin osaamistarpeista, monikielisyyden hyödyntämisestä opetuksessa sekä ylemmän amk-tutkinnon merkityksestä Suomen korkeakoulukentässä. Lisäksi osallistujille oli järjestetty yhteistä vapaa-ajan ohjelmaa.

VAMKissa tradenomeja on koulutettu 20 vuotta. VAMKissa opiskelee noin 1100 ja Novian Vaasan kampuksella 150 tradenomiopiskelijaa. Vuosittain Vaasassa valmistuu kaiken kaikkiaan noin 220 uutta tradenomia suomen, ruotsin ja englannin kielellä.

yleisö.jpg

Kaksipäiväinen tapaaminen kokosi tradenomikoulutuksen asiantuntijoita ympäri Suomen.

taunok.jpg

VAMKin rehtori, toimitusjohtaja Tauno Kekäle toivotti vieraat tervetulleiksi.

elinam.jpg

Johtaja Elina Martin esitteli VAMKin liiketalouden yksikön toimintaa.

teemukokko.jpg

Teemu Kokko Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta toimii liiketalouden kehittämisryhmän puheenjohtajana.

maaritpalonen.jpg

Opetusneuvos Maarit Palonen totesi, että korkeakoulujen uudistumisen tulee lähteä alueen työelämän tarpeista.

susannakultalahti.jpg

Tutkijatohtori Susanna Kultalahti Vaasan yliopistosta kertoi, miten Y-sukupolvi haastaa esimiehet.

mariannew.jpg

Päivän päätteeksi osallistujat kokoontuivat työpajoihin. Koulutuspäällikkö Marianne Waltermannin vetämässä keskustelussa pohdittiin, miten tradenomikoulutuksen tulisi kehittyä.

Teksti: Eliina Salmela
Kuvat: Linda Sund

Yrittäjät avaavat menestyksen saloja Knowhow-messuilla 23. - 24.11.

Luento: Ammattina pelien kehittäminen ke 16.11.

$
0
0

Luento_pelien kehittäminen.jpg

Lisäksi Vaasan pääkirjastossa vietetään Pelipäivää la 19.11. klo 10-15, jossa mukana mm. Vaasa Hacklab, Retropeliseura, Roolipeliseura Eloria ja The Encounter16.

Lisätietoja:
marja.mikola@vaasa.fi

Tule jututtamaan opiskelijoitamme Knowhow-messuille 23.-24.11.

$
0
0

VAMK on mukana Knowhow-messuilla, joka järjestetään

Aika: ke 23.11.2016 klo 18.00–21.00 ja to 24.11. klo 8.30–15.30
Paikka: Botniahalli, Papinsaarentie 2, 65610 Mustasaari

VAMK esittäytyy osastolla C120. Kansainvälisestä ja työelämälähtöisestä VAMK-koulutuksesta on kertomassa eri alojen opiskelijoita, opinto-ohjaaja sekä henkilökuntaa.

VAMK palkitsee vuoden aikuisopiskelijat

Keskiviikkoiltana klo 19.30 vaasalaiset oppilaitokset palkitsevat vuoden aikuisopiskelijat Knowhow-messujen Showlavalla.

Knowhow-messuille on ilmainen bussikuljetus molempina messupäivinä, aikataulut täällä.

Alueella on ilmainen parkkipaikka.

Lisätietoja:
eva.sundell@vamk.fi


Energiakeskittymä tutuksi Vaasan lukiolaisille

$
0
0

Vaasan lyseon lukion ensimmäisen vuoden oppilaat tutustuivat opetuslaboratorio Technobothniaan keskiviikkona 16.11. Vierailu oli osa Vaasan seudun kouluille parhaillaan kehitettävää energiastrategiaa, jossa koululaiset perehtyvät teknologiateollisuuteen ja paikallisiin yrityksiin.

Tavoitteena on sisällyttää energia ja energiaklusteri opintosuunnitelmiin siten, että se on luonnollinen osa oppimista esikoulusta lähtien.

- Aika monelle oppilaalle tulee yllätyksenä, että omassa kotikaupungissa on energiakeskittymä, joka tarjoaa monipuolisia työpaikkoja ja mielenkiintoisia koulutusmahdollisuuksia, kertoi Vaasan lyseon lukion opettaja Merja Potka.

Energiapäiväksi nimetyn tapahtuman tiimoilta Technobothniassa vieraillut ryhmä kävi tutustumassa lisäksi ohjelmistotalo Wapiceen.

ymparistolaboratorio.jpg

Ympäristölaboratoriossa Eija Iivari havainnollisti, miten Kyrönjoesta tuleva juomavesi käy läpi monimutkaisen prosessin ennen kuin siitä tulee raikasta juotavaa vaasalaisille.

konetekniikka_yumi_2.jpg

Konetekniikan laboratorion uusi robotti Yumi on suunniteltu yhteistyöhön ihmisen kanssa, kertoi Osku Hirvonen.

sähkötekniikka_laboratorio2.jpg

Sähkötekniikan koulutuspäällikkö Juha Nieminen muistutti, että Vaasan energiakeskittymän menestys pohjautuu koulutukseen, jossa on kuunneltu työelämän tarpeita.

tietotekniikka_nao.jpg

Tietotekniikan Nao-humanoidirobotilla harjoitellaan ohjelmointia, esitteli Ari Urpiola.

Teksti ja kuvat: Eliina Salmela

---

Vaasan seudulla on Pohjoismaiden suurin energiateknologian keskittymä EnergyVaasa. Keskittymän 140 yritystä vievät tuotteita ja ratkaisuja kaikkialle maailmaan ja kotiuttavat merkittävän osan maailmalla tehtävistä energiainvestoinneista Suomeen. EnergyVaasa vastaa kolmanneksesta koko Suomen energiateknologiaviennistä ja työllistää neljänneksen koko alan työvoimasta.

Vaasa Game Days yliopistolla 23. - 24.11.

$
0
0

Vaasa Game Days (VGD) järjestetään

Aika: keskiviikkona ja torstaina 23.-24.11. klo 12-19
Paikka: Vaasan yliopisto, Fabriikki-rakennus, 1. kerros

Tapahtumaan on vapaa pääsy. 

Tapahtumassa on mahdollisuus käydä kuuntelemassa pelialan asiantuntijoiden puheenvuoroja sekä tutustua retropeleihin ja alan toimijoihin ständeillä. Tapahtumassa järjestetään myös peliturnauksia. Katso koko ohjelma täältä.

VGD:n pääyhteistyökumppanit ovat Beijing Fortune High Co., Ltd, sanomalehti Pohjalainen ja VASEK.

Tervetuloa!

Anni Koivisto Suomen opiskelijakuntien liitto - SAMOK ry:n puheenjohtajaksi

$
0
0

Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta VAMOKin hallituksen puheenjohtaja Anni Koivisto valittiin Suomen opiskelijakuntien liitto - SAMOK ry:n puheenjohtajaksi. Koivisto on toiminut aiemmin myös opiskelijakunnan hallituksen varapuheenjohtajana sekä aktiivisena jäsenenä edustajistossa. Koivisto on 25-vuotias sosiaalialan opiskelija ja kotoisin alun perin Utsjoelta.

- On todella hienoa päästä johtamaan ammattikorkeakouluopiskelijoiden liikettä. Olen valmis tekemään kaikkeni, että opiskelijoiden ääni kuuluu ja kuullaan yhteiskunnassa. Ensi vuonna on ratkottavana monia haasteita, kuten muuttuva toimeentulo ja opiskeluterveydenhuollon tulevaisuus. SAMOKin rooli opiskelijakuntien tukena on merkittävä myös kuntavaaleissa ja paikallisissa korkeakoulujen yhteistyöhankkeissa, Koivisto linjaa.

Suomen opiskelijakuntien liitto - SAMOK ry:n varapuheenjohtajaksi vuodelle 2017 valittiin Max Laihonen Haaga-Helian opiskelijakunta HELGAsta. Hallituksen jäseniksi valittiin Jyri Niemi Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta TUOsta, Anni Suvisuo Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Laureamkosta, Emmi Paajanen Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKAsta, Austris Stals Haaga-Helian opiskelijakunta HELGAsta ja Tommi Kukkonen Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijakunta JAMKOsta. Henkilövalinnat tehtiin perjantaina 18.11.2016 liittokokouksessa Lahdessa-

AnniKoivisto_www.jpg

SAMOKin uusi puheenjohtaja Anni Koivisto. Kuva: Tuomas Oja

Lisätietoja:
Anni Koivisto
Puheenjohtaja 2017, SAMOK
Hallituksen puheenjohtaja, VAMOK
anni.koivisto@vamok.fi, puh. 045 1777 955

Valmistujaisjuhla 22.12.2016, klo 13.00

$
0
0

Vaasan ammattikorkeakoulussa VAMKissa vietetään valmistujaisjuhlaa

Aika: torstaina 22.12.2016 klo 13.00
Paikka: Wolffintie 30, juhlasali

Ohjelma

Musiikkia
Rehtori Tauno Kekäleen tervehdys
Musiikkia
Tutkintotodistusten jako
Opiskelijan puheenvuoro
30 vuotta VAMKissa työskennelleiden palkitseminen

Kahvitarjoilu ravintola Serverissä

Tilaisuuden kesto on noin kaksi tuntia.

Tervetuloa!


VAMKin vuoden aikuisopiskelija Matti Niemi: Uusia mahdollisuuksia tulevaisuuteen

$
0
0

VAMK on valinnut vuoden 2016 aikuisopiskelijaksi Matti Niemen.

www_vuodenaikuisopiskelija2016.jpg

Opinto-ohjaaja Kalevi Ylinen kukitti Matti Niemen Knowhow-messuilla 23.11. pidetyssä tilaisuudessa.

Sähkötekniikkaa opiskeleva Niemi aloitti opinnot VAMKissa, kun työtehtävät Vaasan ABB:lla muuttuivat: tuli tarve hankkia uutta tietoa ja perehtyä perusteellisemmin sähköyhtiöiden keskijännitesovelluksiin.

Niemi on ollut tyytyväinen saamaansa koulutukseen ja hyödyntänyt oppimaansa työssä heti ensimmäisestä opiskeluvuodesta alkaen.

- Myös opettajat ovat innokkaasti auttaneet, kun olen keskustellut asiakkailla ilmenevistä ongelmista, kiittelee Niemi.

Työn ja perheen sovittaminen opiskelu-urakkaan on Niemen mukaan onnistunut melko hyvin kiinnittämällä huomiota ajanhallintaan. Myös työnantaja on tukenut opiskelua myöntämällä vapaata perjantaisin.

- Viimeisenä opiskeluvuonna päätin hyödyntää opintovapaata, jolloin aikaa perheelle jäi jopa enemmän, Niemi kertoo.

Niemen mielestä parasta opiskelussa ovat olleet opiskelukaverit: oma ryhmä koostuu rautaisista ammattilaisista, joiden kanssa voi jakaa alan osaamista ja kokemuksia. Ryhmä viihtyy hyvin yhdessä, mikä tekee opiskelusta mukavaa.

- Suosittelen aikuisena opiskelua kaikille, koska se nuorentaa ja muuttaa rutiineja. Samalla se antaa uusia mahdollisuuksia tulevaisuuteen.

Haku VAMKin monimuoto-opintoihin seuraavan kerran ensi keväänä 15.3. – 5.4.2017.

Teksti: Eliina Salmela
Kuva: Kristiina Pulakka

Viewing all 1035 articles
Browse latest View live