Quantcast
Channel: Ajankohtaista
Viewing all 1035 articles
Browse latest View live

Jonne Aaron nautti VAMKin hyvästä energiasta

$
0
0

VAMKin opiskelijat ja henkilökunta juhlistivat uutta lukuvuotta Vaasan torilla keskiviikkona 3.9.

Aurinkoisen, musiikkipainotteisen iltapäivän ohjelmassa oli rennon yhdessäolon lisäksi rehtori Tauno Kekäleen, Vaasan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Joakim Strandin sekä opiskelijakunnan tervehdykset.

Avajaisissa oli mukana myös vaasalainen lifestylemedia Radio Lux tanssittamassa juhlaväkeä, lisäksi lavalla nähtiin taidokas flair-show. Iltapäivä huipentui suositun Negative-yhtyeen keulahahmon Jonne Aaronin keikkaan.

yleisö.jpg

Lämmin sää helli juhlijoita. Kuin tilauksesta aurinko kurkisti pilviverhon takaa samalla hetkellä, kun uusi lukuvuosi polkaistiin käyntiin!

Kekäle.jpg

Tauno Kekäle toivotti uudet opiskelijat tervetulleiksi Vaasaan ja VAMKiin.

Strand.jpg

Joakim Strand iloitsi kaupungin hyvästä työtilanteesta.

Lux.jpg

Radio Luxin väki jammaili juhlakansan mukana.

Vamok.jpg

VAMOKin edustajat esittäytyivät lavalla. Vasemmalla juhlan juontajat, VAMOKin tutorvastaava Jessica Viitasalo ja  kansainvälisyysvastaava Petri Hautamäki.

Niko ja Olli.jpg

Tutorit Niko Aittokallio ja Olli Porvari kertoivat uusien opiskelijoiden iltapäivän jatkuvan seurapelien ja tutustumisleikkien merkeissä Hoviskan rannassa.

Jonne Aaron.jpg

Jonne Aaron päätti pitkän kiertueensa Vaasaan. Keikan lopuksi Jonne kiitteli yleisöltä saamaansa positiivista energiaa.

Kuvat: Eliina Salmela


Konekolmosten mekaniikan ideakilpailu polkaistiin käyntiin

$
0
0

VAMKin konetekniikan kolmannen vuoden tuotekehitysprojekti toteutetaan yhteistyössä Prima Powerin kanssa.  Sekä monimuoto- että päiväopiskelijat pääsevät osallistumaan yrityksen todellisten tuotekehityshankkeiden ideointiin ja konseptisuunnitteluun. Prima Power saa uusia tuoreita ideoita ja opiskelijat näkevät käytännössä, kuinka tuotekehitys toimii. Kiinnostusta tuskin vähentää se, että voittajatiimi kuittaa palkintona 2 500 euroa ja kakkosellekin on luvattu pyöreä tonni selvää rahaa.

Prima Power oli ennen nimeltään Finn-Power ja kuuluu nykyään Prima Industries Group:iin. Se on yksi johtavia levytyökeskusten valmistajia maailmassa. Prima Powerin menestys perustuu voimakkaaseen tuotekehitykseen ja uusiin innovaatioihin.

Yritys hakee uusia ideoita muun muassa opiskelijoille suunnattujen kilpailujen avulla. Niitä on järjestetty jo useaan kertaan eri aihepiireihin liittyen. Haasteet ovat todellisia ja sen takia ne motivoivat myös opiskelijoita eri tavalla kuin kotitekoiset ongelmat.

Mentorit tukena

Mekaniikan ideakilpailu käynnistettiin VAMKissa perjantaina 5.9., jolloin yrityksen edustajat kertoivat aiheiden taustoista ja esittelivät varsinaiset ideoinnin lähtökohtana olevat kysymykset. Tästä kolmihenkiset tiimit jatkavat ideoinnilla ja luonnostelulla muotoilukeskus Muovan tiloissa.

Opiskelijat vierailevat Prima Powerin Kauhavan tehtaalla 19.9., jolloin on tarkoitus tutustua kehitettäviin laitteisiin tarkemmin. Tällöin myös yrityksen asiantuntijat pääsevät opastamaan ja neuvomaan ryhmiä ideoinnin jatkosta. Nämä yrityksen mentorit työskentelevät tuotekehityksessä ja painivat päivittäin samankaltaisten asioiden kanssa, joita opiskelijoiden aiheetkin koskevat.

Tiimit ja mentorit jatkavat yhteistyötään pitkin syksyä. Parhaat ideat esitellään joulukuun lopussa ja palkintojenjako on ensi vuoden alussa.

Jokaiselle jotakin

Projektit jatkuvat keväällä, jolloin tehdään ideoiden ja konseptien pohjalta 3D-malleja ja piirustuksia. Opetus- ja tutkimuslaboratorio Technobothniassa on valmius tehdä myös prototyyppejä lupaavimmista malleista. Esimerkiksi laboratorion 3D-printterillä voidaan tehdä tarvittaessa prototyyppien pienoismalleja.

Aikaisemmat kilpailut ovat poikineet paitsi hyviä ideoita, myös opinnäytetyöaiheita ja kesätöitä. Vaikka kaikki opiskelijat eivät saa rahapalkintoja tai pääse kesätöihin, kaikki voittavat päästessään tekemään oikeaa tuotekehitystyötä asiantuntevien mentorien johdolla.

Tässä projektissa yrityksen panos on erityisen vahva. Tuotekehityksen johto on täysillä mukana ja se on aika epätavallista näissä opiskelijaprojekteissa. Toisaalta - jos satsaa paljon, voi myös odottaa tuloksia. Jouluna nähdään kuinka kävi, siihen asti tehdään kovasti töitä.

Mekaniikka2014_2.jpg

Konetekniikan kolmannen vuoden tuotekehitysprojektit käynnistettiin VAMKissa perjantaina 5.9.2014.

Teksti: Juha Hantula, lehtori
Kuva: Esko Petäjä, Prima Power

Ukrainalaisluennoitsija vieraili VAMKissa

$
0
0

Arvostettu luennoitsija, kiovalainen Iryna Vernudina luennoi VAMKissa torstaina 4.9.

Englanninkielisessä luennossa pureuduttiin Ukrainan kriisiin ja siihen, miten se vaikuttaa ihmisten jokapäiväiseen elämään ja Euroopan tulevaisuuteen.

Iryna Vernudina, 44, on suorittanut filosofian tohtorin tutkinnon vuonna 2003, pääaineenaan estetiikka. Sen jälkeen hän on jatkanut opintojaan psykologiassa ja etiikassa. Vernudina on työskennellyt luennoitsijana muun muassa Taras Shevshenko -yliopistossa Kiovassa sekä apulaisprofessorina Ukrainan kansallisessa hallintoakatemiassa. Lisäksi hän on vieraillut luennoitsijana useissa korkeakouluissa eri maissa.

Iryna Vernudina_photo1.jpg

Filosofian tohtori Iryna Vernudina kävi luennoimassa Ukrainan tilanteesta VAMKissa.

Lecture_Iryna.jpg

Yleisössä oli muun muassa sosionomiopiskelijoita, joiden opintoihin kuuluu monikulttuurisuuteen ja sosiaalisiin ongelmiin paneutuminen. Liiketalouden opiskelijat taas saivat ajankohtaista tietoa Ukrainan kriisin taloudellisista vaikutuksista.

Kuvat: Riku Niemistö

Ilmainen koulutus robottien lisävarusteista 11.9.

$
0
0

Schunk Intec Oy järjestää yhteistyössä Vaasan ammattikorkeakoulun kanssa "hands-on" -tyyppisen tuote-esittely- ja koulutustilaisuuden robottien lisävarusteista (Robot Accessories / End of Arm Tooling).

Aika: torstai 11.9.2014 klo 8.00-10.00
Paikka: Tutkimuskeskus Technobothnian aula, Puuvillakuja 3, 65200 Vaasa (www.technobothnia.fi)

Koulutustilaisuudessa SCHUNKin asiantuntijat Saksasta kertovat aluksi noin tunnin verran robottien varusteluun liittyvistä tuotteista. Tämän jälkeen osallistujilla on mahdollisuus tutustua tuotteisiin lähemmin, esittää kysymyksiä ja keskustella asiantuntijoiden kanssa. PowerPoint-esityksiä ei siis näytetä, vaan esiteltävät tuotteet ovat ihan fyysisesti paikan päällä.

Tilaisuudessa tutustutaan mm. manuaalisiin ja automaattisiin työkaluvaihtajiin, törmäyssuojiin, pyöriviin läpivientiliittimiin, paikoituksen kompensointiin, voima- ja momenttiantureihin, jäysteenpoistotyökaluihin sekä tarvittaessa myös erilaisiin tarttujasovelluksiin, työkalujen/tarttujien anturointimahdollisuuksiin ja uusiin mekatronisiin sovelluksiin.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa tutustumaan ja kysymään asiantuntijoiltamme lisää!

Lisätietoja tapahtumasta:

Roadshow_RobotAccessories_GB.pdf

Mika Billing, VAMK, puh. 020 766 3312
Timo Pitkäkoski, Schunk Intec Oy, puh. 045 871 6707

Technobothnia tutuksi yläkoululaisille

$
0
0

Merenkurkun koulun yhdeksännen luokan oppilaita saapui tutustumaan VAMKin, Vaasan yliopiston ja Novian yhteiseen tutkimuslaboratorio Technobothniaan keskiviikkona 10.9.

Vierailu oli osa Tekno-TET -konseptia, jossa yläkoululaiset perehtyvät tekniikan alan koulutuksiin, jatkokoulutukseen ja työelämään. Technobothnian lisäksi oppilaat vierailivat viikon aikana Vaasan ammattiopistossa, Vaconilla, ABB:llä ja Wärtsilässä.

Syksyn 2104 aikana Tekno-TET:iin osallistuu oppilaita yhteensä seitsemästä seudun eri yläkoulusta.

Merenkurkun ysit.jpg

Technobothniassa Merenkurkun koulun yhdeksäsluokkalaiset saivat kuulla, miten VAMKissa opiskellaan tekniikkaa, ja mitä insinöörin työpäivään kuuluu.

Merja ja Anna.jpg

VAMKin oppilaitoskoordinaattori Merja Salomäki-Jurkka (vas.) oli vastaanottamassa vieraita. Technobothnian tuoreen koordinaattorin Anna Kietzin mielestä on hienoa, että tekniikan opiskeluun ja ammatteihin on mahdollista tutustua jo yläkoulussa.

Konelaboratorio.jpg

VAMKin konetekniikan laboratoriossa Osku Hirvonen (oik.) vinkkasi, mitä työnantajat erityisesti odottavat vastavalmistuneilta insinööreiltä: tiimityö- ja dokumentointitaitoja sekä projektiosaamista.

Konelaboratorio robotti.jpg

VAMKin tekniikan opetus on käytännönläheistä; asioita opitaan tekemällä, jolloin monimutkaiset teoriatkin sisäistetään paremmin. Opetuksessa hyödynnettävät laitteet ovat samoja, mitä yrityksissä käytetään.

Kuvat: Eliina Salmela

Testaa kampusbussia ilmaiseksi!

$
0
0

Vaasan paikallisliikenteen elokuussa avaamalla kampuslinjalla 14 saa matkustaa ilmaiseksi ensi viikolla, maanantaina 22. ja tiistaina 23. syyskuuta.

kampuslinja14.jpg

Kampuslinja 14 kulkee torin, Vöyrinkaupungin ja Vetokannaksen kautta Palosaaren kampukselle. Sen aikataulu on pyritty mitoittamaan luentojen alkamis- ja päättymisajankohtien mukaan, ja linja kiertääkin uuden reitin kolme kertaa tunnissa kello 8.00–10.00 ja 12.00–16.00 välisinä aikoina.

Vaikka kahden päivän ilmaiskokeilun keskipisteenä ovat opiskelijat, on molempina päivinä maksuton kampuslinja suunnattu kaikille käyttäjille.

Tempauksen taustalla on 22.9. vietettävä kansainvälinen autoton päivä, jonka myötä kaupunki kannustaa opiskelijoita ottamaan kampuslinjan omakseen.

Lisätietoja kampuslinjan reiteistä ja aikatauluista:

http://www.puv.fi/fi/news/kulje_katevasti_bussilla_kampukselle_opiskelijahintaan/

Sairaanhoitajaksi tai sosionomiksi? Vielä ehdit hakea!

$
0
0

Valtakunnallinen syksyn yhteishaku AMK- ja yliopistokoulutuksiin on käynnissä 22.9. asti. Haku tapahtuu sähköisesti osoitteessa www.opintopolku.fi. Koulutukset alkavat tammikuussa 2015.

VAMKissa on haussa päiväopintoina sairaanhoitaja (AMK) -koulutus, jossa tarjolla on yhteensä 35 aloituspaikkaa. Lisäksi haussa on 20 aloituspaikkaa sosionomi (AMK) -koulutukseen, joka suoritetaan monimuoto-opintoina työn ohessa.

Molempiin haussa oleviin koulutuksiin on hakukelpoisuusvaatimuksena lukion oppimäärä tai ylioppilastutkinto, ammatillinen perustutkinto tai näitä vastaavat ulkomailla suoritetut opinnot.  Sosionomin monimuoto-opintoihin ovat etusijalla lähihoitajan tutkinnon suorittaneet hakijat

Sosionomin monimuoto-opinnot toteutetaan 3 vuoden aikana lähiopetuspäivinä, etäopintoina ja työharjoitteluna.

Yhteishaku uudistuu

Tänä syksynä ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen yhteishaku uudistuu. Muutokset liittyvät hakuprosessiin, jolloin ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen tutkintoon johtavaan koulutukseen haetaan samassa yhteishaussa osoitteesta www.opintopolku.fi. Lähtökohtana uudistukselle on ollut alentaa korkeakouluopintojen aloittamisikää ja nopeuttaa pääsyä korkeakouluihin.

Katso Opintopolun opasvideo.

Lisätietoja:

http://www.puv.fi/fi/wanted/nain_haet_meille/syksyn_yhteishaku/ ja

Yhteishakuvastaava Hanna-Leena Raja-aho
Puh. 0207 663 408, hanna-leena.raja-aho@vamk.fi

VAMOK esittää Kaisa Hakalaa SAMOKin hallitukseen

$
0
0

Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta VAMOK on edustajiston kokouksessaan 9.9.2014 päättänyt yksimielisesti esittää hallituksen puheenjohtajaa Kaisa Hakalaa Suomen opiskelijakuntien liitto - SAMOK ry:n hallitukseen vuodeksi 2015.

Toimiessaan VAMOKissa Hakala on osoittanut erinomaista yhteistyökykyä, vahvaa omistautumista opiskelijan asialle sekä jatkuvaa halua kehittää toimintaa.

- Kaisa on hyvä ja luotettava johtaja, jonka kanssa on ollut helppo työskennellä. Kaisa hallitsee myös vaikuttamisen lainalaisuudet, mistä esimerkkinä tehty työ Vaasan joukkoliikenteen kehittämiseksi. Opiskelijakunta on tänä vuonna ottanut jälleen isoja harppauksia eteenpäin, eikä vähiten Kaisan määrätietoisen työn ansiosta, hallituksen varapuheenjohtaja Joonas Korhonen kertoo.

Kaisa Hakala on 26-vuotias sosiaalialan opiskelija ja pitkän linjan opiskelija-aktiivi. Hän on kokenut ja monipuolisesti osaava ja ollut mukana opiskelijakunnan toiminnassa jo vuodesta 2011. Hakala on toiminut tutorina vuosina 2011-12, edustajistossa vuosina 2012, hallituksen varapuheenjohtajana ja sosiaalipoliittisena vastaavana vuonna 2013 sekä hallituksen puheenjohtajana kuluvan vuoden. Opiskelijan arki on Hakalalle tuttua ja työ opiskelijan paremman huomisen puolesta sydämen asia.

- Mielestäni SAMOK tarvitsee ensi vuonna hallitukseen kokemusta ja vahvaa tekemisen meininkiä. Ensi kevään eduskuntavaalit ja hallitusohjelmaneuvottelut määrittävät hyvin pitkälti Suomen tulevaisuuden ja sinne opiskelijoiden sanaa on syytä saada kuuluviin. Tärkeänä kysymyksenä nostan opiskelijoiden kasvavat haasteet jaksamisessa. Opiskeluterveydenhuollon puutteellinen tilanne pitää saada viimein ratkaistua, jotta opiskelijat saadaan työkykyisinä työurille. Uskon, että olen juuri sellainen kokenut tiimipelaaja, jollaisen opiskelijaliike ensi vuonna tarvitsee, Kaisa Hakala toteaa.

SAMOKin hallitus vuodelle 2015 sekä muut sääntömääräiset asiat päätetään liittokokouksessa Helsingissä 21.-22.11.2014.

Kaisaan voi tutustua paremmin osoitteessa www.facebook.com/kaisasamokiin2015.

Lisätietoja:

Kaisa Hakala
kaisa.hakala@vamok.fi
                                                                                                                                                              
Kampanjapäällikkö Joonas Korhonen
joonas.korhonen@vamok.fi


VAMKiin yli 600 hakijaa syksyn yhteishaussa

$
0
0

Vaasan ammattikorkeakouluun VAMKiin haki yhteensä 614 hakijaa maanantaina päättyneessä korkeakoulujen syksyn yhteishaussa. Valtakunnallisesti hakijoita korkeakouluihin oli kaiken kaikkiaan noin 26 000.

VAMKissa haussa oli päiväopintoina toteutettava sairaanhoitajakoulutus, jossa tarjolla oli 35 aloituspaikkaa. Vastaavasti monimuoto-opintoina työn ohessa suoritettavaan sosionomikoulutukseen oli 20 aloituspaikkaa.

Tänä syksynä ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen yhteishaku uudistui. Muutokset liittyvät hakuprosessiin, jolloin ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen tutkintoon johtavaan koulutukseen haettiin samassa yhteishaussa.

- Uusi hakijoiden tarkasteluun tarkoitettu verkkopalvelu on vielä kehitysvaiheessa, joten ensisijaisten hakijoiden määrä selvinnee lähipäivinä, toteaa Hanna-Leena Raja-aho VAMKin hakijapalveluista.

VAMKin valintakokeet järjestetään 21.-22.10.2014. Koulutukset käynnistyvät tammikuussa 2015.

Lisätietoja:
Vaasan AMK:n hakijapalvelut
Puh. 020 693 323 (vaihde), hakijapalvelut@vamk.fi

VAMK yourself! Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on 3300 ja henkilöstöä 230. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatekniikkaa ja kansainvälisyyttä. Teemme tiivistä yhteistyötä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.


Osallistu Ympäristö ja vaikutukset -seminaariin 2.10.

$
0
0

Aika: torstai 2.10.2014 klo 8.15-15.30
Paikka: Tritonia, Nissi auditorio, Yliopistonranta 7, 65200 Vaasa

Seminaari lähestyy ympäristöä kokonaisuutena yhdistäen eri ammattialojen näkökulmia suunnittelussa, kaavoituksessa sekä ympäristönkäytössä. Asiaa havainnollistetaan mm. valtakunnallisesti palkitun suunnitelman avulla sekä perehdytään vihertehokkuuden uusiin menetelmiin ja muuttuviin käytänteisiin.

Eri ammattialojen toimiva yhteistyö suunnitteluprosessin aikana varmistaa osallisten mahdollisuuden vaikuttaa tuleviin ratkaisuihin. Maankäyttö- ja rakennuslain toimivuuden arviointi antaa aiheita lakiin tehtäville uudistuksille ja edistää tulevaisuudessa kestävän kehityksen mukaisen ympäristön rakentamista.

Tutustu seminaarin ohjelmaan liitteessä (pdf)

Vielä muutama paikka vapaana! Ilmoittautumiset suoraan Vesa-Matti Honkaselle:
vesa-matti.honkanen@vamk.fi

Aikuisopiskelijoita palkitaan Elinikäisen oppimisen viikolla

$
0
0

Valtakunnallinen aikuisopiskeluun kannustava Innostu oppimaan! -kampanja on parhaillaan käynnissä. Pääteemoina tänä vuonna ovat elinikäinen oppiminen, ohjaus sekä työn ja koulutuksen liitto.

Elinikäiseen oppimiseen innostetaan palkitsemalla ansioituneita aikuisopiskelijoita ja -opettajia

Aika: perjantaina 3.10. klo 15.00-16.00
Paikka: Kauppakeskus Rewell Centerin tapahtumatorilla.

Lisäksi Vaasan torilla on mukana eri oppilaitosten edustajia kertomassa koulutustarjonnasta ja opiskelumahdollisuuksista klo 10.30 - 14.30.

Tervetuloa!

Lisätietoja:

Kristiina Pulakka, Avoin amk
puh. 040 718 5090, kristiina.pulakka@vamk.fi

www_POSTER_A3_InnostuOppimaan_2014.jpg

Kööpenhamina ja Malmö inspiroivat tulevia ympäristöinsinöörejä

$
0
0

VAMKin toisen vuoden ympäristöteknologian opiskelijat suuntasivat Itämeren ympäristö -opintojaksolla viisi päivää kestäneelle opintomatkalle Kööpenhaminaan ja Malmöön.

VAMK_aukio.jpg

Opiskelijat toivat VAMKin Kööpenhaminan Kongens Nytorv -aukiolle.

Matkan aluksi ryhmä tutustui Kööpenhaminaan, joka on vuoden 2014 European Green Capital. Kunniakkaan tittelin saaneessa kaupungissa yli puolet työmatkaliikenteestä tehdään polkupyörillä! Ensimmäisen päivän teemoina olivatkin pyöräilykaupunki ja tulevaisuuden rakentaminen.
 
Toisena päivänä tutustuttiin Tanskan teknisen yliopiston DTU:n tuulivoimatutkimukseen Roskildessa, jossa tehdään merkittävää tutkimusta muun muassa voimalalapojen kestävyyden testauksessa sekä kehitetään uusia laitteita tuulimittaukseen.

DTU-tutkimuslaitos.jpg

Tuulimittauslaitteiston esittelyssä DTU:n tutkimuslaitoksessa.

Malmön tulvat teemana

Malmössä perehdyttiin hulevesien hallintaratkaisuihin sekä Emporia-kauppakeskukseen rakennettuun viherkattoon, joka on Pohjoismaiden suurin.

Pari viikkoa ennen matkaa alueella tapahtunut kerran 200 vuodessa esiintyvä rankkasade tulvineen oli ajankohtainen keskustelunaihe vierailun aikana. Malmössa kuultiin myös luennot kaupungin kestävän kehityksen strategiasta ja sen toteutuksesta. Lisäksi vierailtiin Sydvatten AB:llä, joka vastaa Malmön alueen vesihuollosta.

Opintomatkan lopuksi tutustuttiin Kööpenhaminassa Biofosin jäteveden puhdistuslaitokseen, joka huolehtii pääosin Kööpenhaminan suuralueen jätevesien puhdistuksesta.

Kauppakeskus-Emporia.jpg

Opintomatkalaiset vierailivat kauppakeskus Emporiassa Malmössä.

Biofos.jpg

Kööpenhaminen Biofos-laitoksessa nähtiin, miten puhdistetaan jätevettä ja tuotetaan energiaa lietteestä.

Asuntomessualue-Malmö.jpg

Malmössä tutustuttiin myös asuntomessualueeseen.Turning Torso -rakennus kuvassa taustalla.

Riina-Lotta-Noora.jpg

Monipuolinen ja avartava opintomatka oli ikimuistoinen kokemus myös tuleville ympäristöinsinööreille Riinalle, Lotalle ja Nooralle.

Teksti ja kuvat:
Vesa-Matti Honkanen, ympäristösuunnittelun lehtori


VAMKin Hakijan opas 2015 on ilmestynyt

Lukiopäivä tuo ennätysmäärän lukiolaisia Palosaaren kampukselle to 9.10.

$
0
0

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK ja Vaasan yliopisto järjestävät yhteistyössä Lukiopäivän

Aika: torstaina 9.10.2014 kello 9.30 - 15.00
Paikka: Palosaaren kampus

Tapahtumaan odotetaan lähes 2000 Länsi-Suomen lukiolaista.

Käynnissä olevan remontin vuoksi VAMKin minimessut pidetään yliopiston Fabriikki-rakennuksen luokassa F140. Minimessuilla esittäytyvät liiketalouden, tietojenkäsittelyn sekä sosiaali- ja terveysalan koulutukset. Lisäksi opiskelijakunta VAMOK esittäytyy Fabriikin aulassa.

Opetus- ja tutkimuslaboratorio Technobothniassa VAMKin tekniikan alojen koulutuksia esitellään käytännönläheisesti yhteensä 18 mielenkiintoisella esittelypisteellä. Liitteenä Technobothnian kierroskartta, kampuskartta ja päivän ohjelma (pdf).

Huom! Torstaina 9.10. klo 8.00 - 16.00 kaikki parkkipaikat Wolffintiellä, VAMKin puoleisessa reunassa Luotsi-rakennuksesta Palosaarentien risteykseen saakka, on varattu vain busseille. Osa lukiolaisista ruokailee Wolffintien ravintola Serverissä, joten varauduthan ruuhkiin klo 11.00 - 13.00 välisenä aikana.

Lisätietoja:
hanna.yli-yrjanainen@vamk.fi

---

Vaasan ammattikorkeakoulu ja Vaasan yliopisto järjestävät yhteisen Lukiopäivä-tapahtuman jo kuudetta kertaa. Päivän aikana korkeakoulunaapuruksiin tutustuu noin 2000 lukiolaista opinto-ohjaajineen. Ryhmiä saapuu yhteensä 38 lukiosta muun muassa Kokkolasta, Lapualta, Porista sekä Järviseudun alueelta. Lukiopäivä esittelee monialaista koulutustarjontaa ja viihtyisää Palosaaren merellistä kampusta nuoria kiinnostavalla tavalla. Lukiolaisille on tarjolla koulutusesittelyjä, näyteluentoja, minimessut sekä tutustumiskierroksia tekniikan opetus- ja tutkimuslaboratorio Technobothniassa. 
 

Joutsi ja Välimaa VAMKin vuoden 2014 aikuisopiskelijat

$
0
0

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK on valinnut vuoden 2014 aikuisopiskelijoiksi Riitta Välimaan ja Taru Joutsin.

www_vuoden-aikuisopiskelijat-2014.jpg

Riitta Välimaan (oik.) ja Taru Joutsin (toinen oik.) mukana juhlahumussa olivat VAMKin opetussuunnittelija Kristiina Pulakka (vas.), rehtori Tauno Kekäle sekä lehtori Tuula Hartman.

Tietotekniikkaa VAMKissa opiskeleva Riitta Välimaa aloitti insinööriopinnot kaivatessaan uusia haasteita. Hän pääsi opintoihin kuuluvan harjoittelun myötä töihin Vaconille R&D Excellence -tiimiin, jossa tekee tuoterakenteita. Välimaa uskoo opiskelun parantavan kilpailukykyä työmarkkinoilla ja iloitsee kasvaneesta itseluottamuksesta.

- VAMKin opettajat ovat taitavia ja joustavia. Kaikki opintojaksot ovat olleet omalla tavallaan hyödyllisiä ja mielenkiintoisia. Tiedonnälkä kasvaa opiskelun myötä, kertoo Riittä Välimaa.

Parikymppisenä perheen ja kodin perustaminen olivat ykkössijalla Taru Joutsin elämässä, mutta lasten kasvettua oli jälleen aikaa itsensä kehittämiselle. Tradenomitutkintoon tähtäävä Taru Joutsi haluaisi jatkaa opintoja vielä yliopistossa ammattikorkeakoulun jälkeen.

- Kun motivaatio opiskeluun on kohdallaan, sille löytää aikaa. Olen sitä mieltä, että omien tietojen ja taitojen päivittäminen kannattaa aina, toteaa Taru Joutsi.

www_vuoden-aikuisopiskelijat-2014_3.jpg

Vaasalaiset oppilaitokset palkitsivat aikuisopiskelijoitaan ja -opettajiaan kauppakeskus Rewell Centerissä perjantaina 3.10. VAMKille ropisi kunniaa yltäkyllin, kun VAMKin yliopettaja Ghodrat Moghadampour valittiin Vaasan kesäyliopiston vuoden aikuiskouluttajaksi ja opiskelija Jussi Jousmäki kesäyliopiston vuoden aikuisopiskelijaksi.

Teksti: Eliina Salmela
Kuvat: Merja Salomäki-Jurkka


Ympäristöalan seminaari kokosi huippuasiantuntijoita VAMKiin

$
0
0

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK järjesti yhteistyössä Vaasan kaupungin kaavoituksen kanssa torstaina 2.10. seminaarin, jonka teemana oli ympäristö ja vaikutukset.

www_Yleiskuva.jpg

Ympäristö ja vaikutukset -seminaari houkutteli paikalle runsaasti opiskelijoita ja alan ammattilaisia.

- Laki ympäristövaikutusten arvioinnista tuli voimaan maassamme vuonna 1994. Seminaarin teeman valinnan kautta haluttiinkin korostaa arvioinnin merkitystä ympäristönkäytön ohjauksessa, kertoo VAMKin lehtori Vesa-Matti Honkanen.

Ympäristö on kokonaisuus, joka yhdistää eri ammattialojen näkökulmia suunnittelussa, kaavoituksessa sekä ympäristönkäytössä. Toimiva yhteistyö eri osapuolten kesken varmistaa osallisille hyvät vaikutusmahdollisuudet tuleviin ratkaisuihin.

- Maankäyttö- ja rakennuslain toimivuuden arvioinnin kautta edistetään kestävän kehityksen mukaisen kokonaisympäristön rakentamista, toteaa Honkanen.

Seminaarin luennoitsijoiksi oli kutsuttu asiantuntijoita ympäristöministeriöstä, alueellisista viranhaltijoista sekä alan konsulttitoimistoista. Aiheita olivat muun muassa tietojohtaminen, tuulivoima-alueet maakuntakaavassa, osallistumisen käytänteet, vihertehokkuus sekä maankäyttö ja rakennuslain toimivuuden arviointi.

www_Karoliina-Laakkonen-Pöntys.jpg

Pirkanmaan maakuntakaavoitusjohtaja Karoliina Laakkonen-Pöntys luennoi tietojohtamisesta.

www_Herkkola_2.jpg

Projektipäällikkö Hanna Herkkola Rambollista kertoi vuorovaikutuksesta, osallistumisesta sekä sosiaalisten vaikutusten arvioinnista maankäytön suunnittelussa.

Kuva_Kiili.jpg

Mari Kiili puhui vihertehokkuudesta osana kestävää ympäristösuunnittelua.

Teksti ja kuvat: Vesa-Matti Honkanen

 

Energinen VAMK-fiilis huokui Lukiopäivässä

$
0
0

Vaasan ammattikorkeakoulu ja yliopisto järjestivät yhteisen Lukiopäivä-tapahtuman jo kuudetta kertaa torstaina 9.10. Päivän aikana korkeakoulunaapuruksiin tutustui ennätysmäärä eli noin 1700 lukiolaista opinto-ohjaajineen.

ennätysmäärä.jpg

Ryhmiä saapui lähes 40 lukiosta muun muassa Kokkolasta, Lapualta, Porista sekä Järviseudun alueelta.

Vuosi vuodelta kasvavan Lukiopäivän järjestämiseen osallistui VAMKin opettajien ja muun henkilökunnan lisäksi lähes 100 opiskelijaa. Energinen ja nuorekas tapahtuma sai runsaasti kiitosta lukiolaisilta ja opinto-ohjaajilta.

- Tapahtumasta on muodostunut meille jokasyksyinen perinne, ja moni lukiolaisista on löytänyt itselleen sopivan opiskelupaikan juuri Lukiopäivässä vierailtuaan, kertoi Härmän lukion opinto-ohjaaja Jari Salminen.

Kansainvälisyys ja kielet kiinnostivat Kokkolasta saapuneita Saraa, Kerttua ja Helenaa. Myös kaunis kampus ja merikaupunki saivat kiitosta.

- Kyllä Vaasassa kelpaisi opiskella, jos vain oma ala löytyy, totesi kaksoistutkintoa Kokkolan aikuislukiossa opiskeleva Kerttu.

Kokkolanlukiolaiset.jpg

Sara, Kerttu ja Helena kertoivat Lukiopäivän olleen odotusten mukainen ja saaneensa vastauksia mieltä askarruttaneisiin kysymyksiin.

minimessut.jpg

VAMKin minimessut järjestettiin yliopiston Fabriikissa Palosaaren kampuksella käynnissä olevan remontin vuoksi. Ensi vuonna lukiolaiset pääsevät tutustumaan VAMKin uudistettuihin tiloihin.

sosionomit.jpg

Sosionomiopiskelijat Jasmin, Tiina ja Noora nauttivat Lukiopäivän vilskeestä. Alasta innostuineita riitti kuhinaksi asti, kolmikko iloitsi.

hoitsutrasvamittaus.jpg

Lukiolaisia kiinnosti hoitotyön pisteellä testattavana ollut kehon koostumusta mittaava laite.

verensokeri.jpg

Terveydenhoitajaksi opiskeleva Siiri mittasi Ruutin verensokeria.

tradenomit.jpg

Tulevat tradenomit Hanna, Mikaela ja Janni kehuivat alansa olevan todella monipuolinen: liiketalouden ammateissa riittää valinnanvaraa.

ICTtradenomi.jpg

ICT-tradenomiksi opiskeleva Elina kertoi tietojenkäsittelyn soveltuvan mainiosti myös naisille. Liiketalous- ja IT-osaamista yhdistävässä ammatissa saa käyttää myös omaa luovuttaan, Elina vinkkasi.

opokahvila.jpg

Lukioiden opinto-ohjaajat tapasivat toisiaan OPO-kahvilassa ja kuulivat järjestäjien ajankohtaisia kuulumisia korkeakoulukentältä.

Sähkötekniikka_MK.jpg

Opetuslaboratorio Technobothniassa sähkötekniikan opiskelija Tommi esitteli automaatiojärjestelmää, jota käytetään myös oikeassa työelämässä.

NAO.jpg

Tietotekniikan koulutuksen uusi lemmikki, puhuva ja temppuileva NAO-robotti, herätti lukiolaisissa hilpeyttä.

BititBaanalle.jpg

Insinööriopiskelijat Atte ja Minttu demonstroivat Internetin tiedonsiirtoa valokuitukaapeleissa.

konetekniikanrobo.jpg

Lukiolaiset pääsivät itse ohjailemaan konetekniikan opiskelussa käytettävää robottia.

ympäristölabra.jpg

Ympäristöinsinööriksi opiskeleva Timo kertoi valmistuneiden työllistyvän monipuolisesti muun muassa kaavoitukseen, jätehuoltoon, suuriin vientiyrityksiin sekä yksityisiin konsulttifirmoihin.

rakennustekniikka.jpg

Rakennustekniikan laboratorion lämpökamera teki kuvia kävijöistä pintalämpötilan perusteella.

alueoppaat.jpg

VAMKin energiset alueoppaat kuljettivat lukiolaisia esittelypisteeltä toiselle Suomen kauneimmaksi kehutulla kampuksella.

Kuvat: Markku Kuusinen, Eliina Salmela ja Antti Virtanen

Technobothniassa maistiaisia insinöörikoulutuksesta

$
0
0

Vaasan ammattiopiston (VAO) tekniikan opiskelijat vierailivat VAMKissa keskiviikkona 8.10. Ryhmät pääsivät kiertämään Technobotniassa eri esittelypisteillä, jolloin opiskelijoilla oli mahdollisuus saada esimakua oman alansa lisäksi koko VAMKin tekniikan tarjonnasta.

Vauhdikasta päivää täydensivät Variskalta visiitille saapuneet yläkoululaiset, jotka tutustuivat opetuslaboratorioon Tekno-TET:in merkeissä. Jo perinteeksi muodostuneessa Tekno-TET:issä vaasalaiset yläkoululaiset pääsevät perehtymään tekniikan alan koulutuksiin, jatkokoulutukseen ja työelämään.

Päivän aikana Technobothniaan tutustui lähes 200 vierasta, joita opastivat lukuisat VAMKin opettajat ja opiskelijat.

VAO-vierailulla-2014.jpg

Sähkötekniikan laboratoriossa vieraita opasti VAMKin yliopettaja Olavi Mäkinen (vas.).

tietotekniikka.jpg

Laboratorioinsinööri Esko Niemi-Hukkala ja tietotekniikan opiskelija Annina Martin johdattivat teräväpiirtotelevision ihmeelliseen maailmaan.

mopoauto.jpg

Konetekniikan laboratoriossa VAO:laiset perehtyivät mopoprojektiin, jossa VAMKin insinööriopiskelijat kartuttavat hauskan tekemisen ohessa tiimi-, projekti- ja dokumentointitaitojaan.

rakennustekniikan-labra.jpg

Rakennustekniikan opiskelija Kalle Pulkkinen esitteli VAO:n yläkoululaisille opiskelussakin käytettävää lämpökameraa.

ympäristölaboratorio.jpg

Ympäristötekniikan laboratorioon tutustutiin laboratorioinsinööri Eija Iivarin johdolla.

Kuvat: Markku Kuusinen, Merja Salomäki-Jurkka

 

 

Valintakokeet sairaanhoitajakoulutukseen ti 21.10. ja sosionomikoulutukseen ke 22.10.

$
0
0

Sairaanhoitajakoulutuksen valintakokeet ti 21.10.

Sairaanhoitajakoulutuksen (päivätoteutus) valintakokeet pidetään

Aika: tiistaina 21.10.2014 klo 8.30 alkaen
Paikka: Vaasan ammattikorkeakoulu, Raastuvankatu 31, juhlasali 2. krs

Sairaanhoitajakoulutukseen hakeneille on lähetetty kutsut poikkeuksellisesti tekstiviestillä sekä sähköpostilla. Tänä vuonna ei ole lähetetty lainkaan kirjekutsua valintakokeisiin kutsutuille.

Huom. Mikäli hakijan pisteet eivät ole riittäneet valintakoekutsun saantiin, ei tässä vaiheessa tule tiedotetta, vaan tuloskirjeessa marraskuun lopussa opiskelijavalintojen päätyttyä.

Valintakokeeseen ei liity valmistavaa tehtävää.

Sosionomikoulutuksen valintakokeet ke 22.10.

Sosionomikoulutuksen (monimuotototeutus) valintakokeet pidetään

Aika: keskiviikkona 22.10.2014 klo 8.30 alkaen
Paikka: Vaasan ammattikorkeakoulu, Raastuvankatu 31, juhlasali 2. krs

Sosionomikoulutuksen valintakokeeseen kutsutuille on lähetetty kutsu postitse. Lisäksi osalle kutsutuista valintakoekutsu on toimitettu ainoastaan sähköpostilla.

Huom. Mikäli hakijan pisteet eivät ole riittäneet valintakoekutsun saantiin, ei tässä vaiheessa tule tiedotetta, vaan tuloskirjeessa marraskuun lopussa opiskelijavalintojen päätyttyä.

Valintakokeeseen ei liity valmistavaa tehtävää.

Valintakoeyhteistyö

Sosiaali- ja terveysalalla on viisi valintaryhmää. Jos hakijan pisteet riittävät, hän saa yhden kutsun/valintakoeryhmä. Valintakokeesta hakija saa valintakoetuloksen kaikkiin samaan valintakoeryhmään kuuluviin koulutuksiin (tulos voi vaihdella koulutuksen vaatimusten mukaisesti) valintayhteistyötä tekevissä ammattikorkeakouluissa. Lue lisää valintakoeyhteistyöstä (pdf).

Muuta huomioitavaa valintakokeissa

Otathan mukaan kokeeseen kuvallisen henkilöllisyystodistuksen.  

Kokeeseen osallistujia pyydetään käyttämään julkisia kulkuvälineitä tai parkkeeraamaan kampusalueen ulkopuolelle vähäisten parkkipaikkojen vuoksi.

Lisätietoja:

hakijapalvelut@vamk.fi
puh. 020 693 323 (vaihde)

Tapaa tuleva työnantajasi Energiapäivässä 4.11.

$
0
0

The_Energy_Day_logo_2014.jpg


Vaasan Energiainstituutti (VEI) järjestää seitsemännen opiskelijoille suunnatun Energiapäivän

Aika: tiistaina 4.11.2014 klo 10.00 - 15.00
Paikka: Vaasan yliopisto

Energia-ala on nopeasti kehittyvä ja monipuolinen toimiala, joka tarvitsee jatkuvasti uusia, osaavia työntekijöitä. Ala tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia kaikkien eri koulutusalojen opiskelijoille - ei pelkästään teknisten alojen osaajille. Tapahtumassamme yritykset ja opiskelijat voivat tutustua toisiinsa ja siihen, mitä annettavaa osapuolilla on toisilleen. Energiapäivä on alueen suurin akateemisille opiskelijoille järjestettävä rekrytointitapahtuma. 

Yritykset esittäytyvät ständeillään ravintola Mathildan ja tiedekirjasto Tritonian aulatiloissa. Tiedekirjasto Tritonian auditorio Nississä pidetään lyhyet yritysesittelyt. Liitteenä yritysesittelyjen aikataulut (pdf) sekä yritysten ständit kartalla (pdf)

Lisätietoja:
teemu.narva@vei.fi, puh. 0400 817 006

Viewing all 1035 articles
Browse latest View live