Quantcast
Channel: Ajankohtaista
Viewing all 1035 articles
Browse latest View live

Täydennyskoulutusta terveydenhoitajille - vielä ehtii hakea

$
0
0

Syksyllä 2014 käynnistetään terveydenhoitajille tarkoitettu työterveyshuollon koulutus, joka antaa pätevyyden toimia työterveyshuoltolain määrittelemänä työterveyshuollon ammattihenkilönä.

Työterveyshuollon koulutus terveydenhoitajille (15 op) koostuu seuraavista osaamiskokonaisuuksista:

  • Työterveyshuollon toimintaympäristöosaaminen 3 op
  • Työn terveysvaarojen ja kuormitustekijöiden sekä työpaikan voimavarojen tunnistamis- ja arviointiosaaminen 5 op
  • Terveyden sekä työ- ja toimintakyvyn ylläpitämisen ja edistämisen osaaminen 5 op
  • Arviointi- ja kehittämisosaaminen 2 op

Maaliskuuhun 2015 asti kestävä koulutus sisältää lähiopetusta, verkko-opiskelua sekä itsenäistä opiskelua. Hakuaikaa koulutukseen on jatkettu 15.5. asti.

Lisätietoja koulutuksesta ja hakuohjeet:

http://www.puv.fi/fi/professional/taydennyskoulutus/sosiaali-ja_terveysalan_taydennyskoulutukset/


Maahanmuuttajien arki ja juhla tutuksi sosionomiopiskelijoille

$
0
0

Vaasan ammattikorkeakoulun VAMKin ensimmäisen vuoden sosionomiopiskelijat tutustuivat vieraisiin kulttuureihin Kulttuurit ihmisen arjessa ja yhteiskunnan toiminnassa -opintojaksolla. Yhteistyökumppaneina toimivat Vaasan ammattiopiston (VAO) valmentavan maahanmuuttajaopetuksen opiskelijat sekä Vaasan ammatillisen aikuiskoulutuskeskuksen (VAKK) maahanmuuttajaopiskelijat. Opintojaksolla oli mukana myös Vaasan ammattiopiston lähihoitajaopiskelijoita.

Opintojakson päätöstilaisuus pidettiin huhtikuussa Monikulttuurikeskus Miratalossa.

- Miratalolla saimme kuulla ja nähdä valokuvien kera opiskelijoiden kokemuksia ryhmätyön annista; mikä yhteistyössä oli antoisaa ja mikä haastavinta. Opiskelijat olivat pohtineet myös sitä, mitä yhteistyö opetti, kertoo opintojaksoa vetänyt lehtori Heidi Blom VAMKista.

VAO:n opiskelijat olivat laatineet pienimuotoisen esityksen Miratalolle omasta kulttuuristaan. Vaikka tehtävänanto jännittikin opiskelijoita, he selviytyivät esitelmästä hienosti.

Somalialaisia sananlaskuja ja salmiakkia

Opiskelijoiden tehtävänä oli talven aikana tutustua konkreettisesti toisensa kulttuureihin. Opiskelijaryhmät tarttuivat innostuneesti tehtävänantoon ja toteuttivat sitä luovasti.

Pienryhmissä tutustuttiin esimerkiksi Raippaluodon luontoon ja nuotioruokailuun, suomalaiseen ruoka- ja tapakulttuuriin, pulkkamäkeen Vanhan Vaasan raunioilla, somalialaiseen iltaan somalialisessa kodissa, somalialaiseen juhlapukeutumiseen, eri uskontoihin ja niiden merkitykseen ihmisten arjessa, vaahtokarkkien grillaukseen, salmiakin maistamiseen sekä Alias-pelin pelaamiseen.  

- Kokemusta rikastuttivat mielenkiintoiset ja antoisat keskustelut eri kulttuurien edustajien kanssa. Opiskelijat näkivät kulttuurien välisiä eroavaisuuksia mutta myös yhtäläisyyksiä, toteaa Heidi Blom.

Järki ja sydän palkittiin

Yhteistyön tarkoituksena oli tuottaa opiskelijalle elämys ja kokemus sekä suomalaisesta kulttuurista että vieraista kulttuureista ja auttaa siten opiskelijaa ymmärtämään erilaisten kulttuurien ominaispiirteitä ja toimintatapoja paremmin.

- Opiskelijoiden mielestä oppimistehtävä ei tuntunut perinteiseltä koulutehtävältä ja sitä oli mielenkiintoista toteuttaa. Tehtävänannon toteuttaminen tuotti toki haasteita, mutta niistäkin opiskelijat suoriutuivat pääsääntöisesti onnistuneesti, kertoo Blom.       

Tehtävää tehdessään VAMKin opiskelijat tutustuivat uudella tavalla myös omaan suomalaiseen kulttuuriinsa. Yhteistyö sai heidät miettimään joitakin suomalaiseen kulttuuriin liittyviä itsestäänselvyyksiä, kuten vanhusten laitoshoitamista kotihoidon sijaan, kauppojen aukioloaikoja sekä vanhempien kunnioitusta.

- Toivottavasti kokemukset kantavat pitkälle elämässä eteenpäin ja antavat rohkeutta tarttua uusiin tilanteisiin ja haasteisiin. Oli koskettavaa nähdä, miten opiskelijat kertoivat avoimesti yhteistyön kokemuksista ja monikulttuurisen tietotaidon lisääntymisestä, iloitsee Heidi Blom.

www_Kuva--Mira-talo-1A.jpg

Opintojakson päätöstilaisuudessa opiskelijoiden tehtävänä oli valita joko sininen tai punainen paperi riippuen siitä, kumpi elementti opintojaksolla painottui. Sininen väri symboloi tiedollisen taidon kasvua (=järki) ja punainen elämyksellisyyttä (=sydän).

www_Kuva-Mitaralo1B.jpg

Opiskelijoita pyydettiin vielä erikseen kirjaamaan valitsemaansa väriin ja symboliin liittyvä sana.  

Teksti: Heidi Blom
Kuvat: Heidi Blom, Janne Kaurainen

VAMKin vuoden opettajat valittu

$
0
0

Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta VAMOK ja Vaasan ammattikorkeakoulu ovat palkinneet opiskelijaäänestyksen perusteella vuoden opettajat. Palkinnot jaettiin henkilöstön tiedotustilaisuudessa 24.4. ja jokaisesta yksiköstä tunnustuksen erinomaisesta työpanoksestaan sai yksi opettaja.

Vuoden opettajat ovat:
Liiketalous: Niklas Kallenberg
Tekniikka: Marko Rantasalo
Sosiaali- ja terveysala: Teija Honkaniemi

 Opet_web.jpg
Teija Honkaniemi, Marko Rantasalo ja Niklas Kallenberg palkittiin Vaasan ammattikorkeakoulun vuoden opettajina.

Opettajat valittiin äänimäärien sekä erityisesti sanallisen palautteen perusteella. Vuoden opettajiksi valitut saivat kiitosta asiantuntevuudesta, innostavuudestaan ja opiskelijalähtöisestä opetustavastaan. Tärkeinä hyvän opettajan kriteereinä pidettiin myös helposti lähestyttävää persoonaa.

Myös muut äänestyksessä ääniä saaneet opettajat saivat palkinnon hyvästä työstään. Palkittuja opettajia oli kaikkiaan 51.

Jakajat_web.jpg

Opiskelijakunta VAMOKin puheenjohtaja Kaisa Hakala ja koulutuspoliittinen vastaava Tommi Halkosaari jakoivat vuoden opettajapalkinnot.

 

Kuvat: Eliina Salmela

Konetekniikan ykkösten ahkera opiskelu huipentui moottorien pärinään

$
0
0

Kevään aikana ensimmäisen vuoden konetekniikan opiskelijoiden tiimityötaitojen harjoittelu sai jatkoa, kun opiskelijat kokosivat aiemmin syksyllä purkamansa skootterit ja mönkijät.  Torstaina 24.5.2014 kukin tiimi pääsi konkreettisesti testaamaan kokoonpanon onnistumista leikkimielisen kilpailun muodossa. Makkara- ja mehutarjoilun lomassa tunnelma oli kuin isommassakin moottoriurheilutapahtumassa. Sää näytti myös tapahtumalle parhaat puolensa.

Tiimi 4 oli ylivoimainen

Tiimit kilpailivat mopoillaan nopeusajossa mutkaisella radalla. Kunkin tiimin kolmen nopeimman kuljettajan nopeimmat ajat laskettiin yhteen ja näin määriteltiin voittaja. Lisäksi kaikkien tiimien mopot "katsastettiin" ja esimerkiksi toimimattomista tai huonosti toimivista valoista ja vilkuista sai sakkosekunteja tiimikilpailuun.

_MG_5537.jpg_pienennetty.jpg

Skootterin "katsastus" käynnissä.

Kuudesta tiimistä nopeimpana palkittiin lopulta tiimi 4. Lisäksi luokka äänesti tiimin, mikä on talven aikana eniten auttanut muita tiimejä. Voittajatiimi oli tässäkin tiimi 4. Vieroitusoireiden välttämiseksi voittajatiimin jäsenet palkittiin legomopoilla.

esitykset_2014-022_pienennetty.jpg

Tiimit esittelivät ennen varsinaisia ajoja raportit, joita olivat työstäneet projektin aikana. Kuvassa ajokilpailun ylivoimainen voittajatiimi 4. Vasemmalta Aleksi Immonen, Juho Rantala, Toni Mahla, Toni Tikkanen, Jani Utanen, Jaakko Hulkki ja Aleksi Hyyriö.

Nopeimman yksittäisajan kilpailussa ajoi mönkijällä tiukan kamppailun jälkeen tiimi 4:n Aleksi Immonen (16,4 s), ennen Jami Yli-Härsilää (17,1 s) ja Oula Kinnusta (18,1 s). Jami ja Oula saivat kuitenkin erikoispalkinnon kovasta yrittämisestä ja reilusta urheiluhengestä. Nämä kolme ahkerinta ajoivat yhdessä kilvoittelun seurauksena enemmän kierroksia kuin kaikki muut yhteensä.

_MG_5664_pienennetty.jpg

Päivän nopeimpana kuskina palkittiin Aleksi Immonen.

_MG_5597_pienennetty.jpg

Autetaan kaveria hädässä, vaikka yli tiimirajojen. Tiimi 3:n Sami Vataja saa lisävoimia menopeliinsä tiimi 5:n Jami Yli-Härsilältä.

_MG_5660_pienennetty.jpg

Konetekniikan koulutuspäällikkö Lotta Saarikoski ajoi myös radan vauhdikkaasti läpi.

Teksti: Osku Hirvonen
Kuvat: Markku Kuusinen, Osku Hirvonen

VAMOKin Hakala Vaasan uuden opiskelijayhdistyksen johtoon

$
0
0

Vaasassa toimivat korkeakoulujen opiskelijajärjestöt ovat päättäneet yhdistää voimansa ja perustaa yhteisen Opiskelijan Vaasa ry – Vasa Studerandes rf. yhdistyksen, jonka tarkoituksena on valvoa vaasalaisten korkeakouluopiskelijoiden etua sekä toimia opiskelijayhteisöjen yhdyssiteenä.

Opiskelijan Vaasa ry - Studerandes Vasa rf on järjestäytynyt perustamiskokouksessaan Havtornenissa maanantaina 28.4.2014.

Yhdistyksen perustajajäseninä ovat Vaasan yliopiston ylioppilaskunta VYY, Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta VAMOK, Åbo Akademis Studentkår ÅAS, Helsingin yliopiston oikeustieteen opiskelijat Vaasassa Justus ry, Studerandekåren vid Yrkeshögskolan Novia Novium sekä Studentföreningen vid Svenska Handelshögskolan i Vasa r.f SSHV.

Yhdistyksen ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Kaisa Hakala opiskelijakunta VAMOKista.

- Opiskelijan Vaasa ry yhdistää kaikki vaasalaiset korkeakoulu opiskelijat yhdeksi liikkeeksi. On hienoa nähdä, että on tarpeeksi yhteistä tahtoa valvoa kaikkien vaasalaisten opiskelijoiden etua yhteisenä rintamana, puheenjohtaja Hakala kommentoi.

Uuden yhdistyksen perustamisen kunniaksi Opiskelijan Vaasa ry – Studerande Vasa rf:n toimijat suorittavat perinteisen Topeliuksen patsaan lakituksen yhdessä vappuaattona 30.4.2014. klo 18.00.

Lisätietoja:

Kaisa Hakala
Hallituksen puheenjohtaja VAMOK
kaisa.hakala@vamok.fi
0451777955

Stipendejä ja kesätyöpaikkoja palkkioksi ideanikkareille

$
0
0

VAMKin ensimmäisen vuoden tietotekniikkaopiskelijat pääsivät suunnittelemaan käyttöliittymädemoja Vaasan ja lähialueen yrityksille kuluneen kevään aikana. Tammikuussa alkanut Web-sovellusten perusteet -opintojakso huipentui palkitsemistilaisuuteen, jossa yhteistyökumppanina toiminut Prima Power palkitsi viisi opiskelijaa 200 euron stipendillä. Lisäksi kaksi ansioitunutta opiskelijaa sai opintojakson myötä työpaikan tulevaksi kesäksi.

www_summerjob.jpg

Son Lan sovellus oli opintojakson innovatiivisin. Stipendin lisäksi opiskelija palkittiin kesätyöpaikalla Prima Powerilla.

Opintojakson tavoitteena oli tutustua nykyaikaisiin web-sovelluksiin ja niiden työkaluihin. Samalla paneuduttiin eri ohjelmointikieliin sekä sivustojen ulkoasujen toteutuksiin. Kurssiin kuului verkossa suoritettavien kotitehtävien lisäksi yrityksille tehtävä harjoitustyö, jossa opiskelijat pääsivät kehittämään proof-of-concept -kokeiluja moderneilla web-työkaluilla.

Kurssin alussa opiskelijat tutustuivat viidenkymmenen energia-alan yrityksen tuotteisiin, palveluihin, markkinointiin ja www-sivustojen toteutukseen. Näin alueen yritykset yhteyshenkilöineen tulivat heti tutuiksi opiskelijoille. Harjoitustöiden aiheita haettiin muun muassa Prima Powerilta, Wärtsilästä, Vaconilta, Vaasan kaupungilta, pienemmiltä ohjelmistotaloilta sekä yliopistolta.

Opintojakson aikana osa opiskelijoista pääsi myös tutustumaan Prima Powerin tiloihin Kauhavalla sekä Wärtsilän CMB-toimintaan (Condition Based Maintenance) Runsorin yrityspuistossa.

- Yritykset olivat ilahduttavan kiinnostuneita opiskelijoista ja yhteistyöstä. Myös Information Technology -koulutuksessa opiskelevat kansainväliset opiskelijamme olivat mykistyneitä suomalaisesta teknologiasta ja tietotekniikan hyödyntämisestä energiateknologian huoltoliiketoiminnassa, kertoo ohjaavana opettajana toiminut Timo Kankaanpää.

www_timokankaanpää.jpg

Yliopettaja Timo Kankaanpää piti opintojaksoa haastavana mutta erityisen palkitsevana niin opiskelijoille kuin opettajallekin.

Prima Powerille toteuttamiskelpoisia sovelluksia

Kevään aikana opiskelijat toteuttivat harjoitustöinä muun muassa Prima Powerin messuosastolle suunnattuja demoja, joita metallityöstökoneita valmistavan yrityksen on mahdollista myöhemmin kehittää kaupallisesti eteenpäin.

- Opiskelijat olivat erityisen motivoituneita, kun tiesivät, että harjoitustyöllä oli todellinen asiakas, iloitsee Kankaanpää.

Prima Powerille tehtyjä demoja olivat esimerkiksi messuviikon visuaalinen kalenteri, messuvieraiden seuraaminen Google Analytics -työkaluilla sekä ”nesting game” eli nestausohjelmiston peliversio, jolla messuvieraat saavat pelata yrityksen huippuohjelmaa vastaan.

- Yhteistyö korkeakoulujen kanssa on meille tärkeää tuoreiden näkökulmien ja uusien ideoiden varmistamiseksi, kertoo Prima Powerin R&D Manager Esko Petäjä.

www_eskopetäjä.jpg

Esko Petäjä muistutti, että oman osaamisen myyminen ja verkostojen rakentaminen on tärkeää jo opiskeluaikana.

Opintojakson alussa opiskelijoilla ei ollut käsitystä, oliko harjoitustyö ylipäätään toteutettavissa, mikä aiheutti omat haasteensa. Lopulta lähes kaikki opiskelijat keksivät hyvän ratkaisun.

- Tällaisella opintojaksolla opettaja näyttää, mihin junaan hypätään ja miten mikäkin nappula toimii. Sen jälkeen opettaja hyppää konduktööriksi ja opiskelija ottaa vastuun matkan jatkumisesta päättäen vauhdin ja päämäärän, kuvailee Kankaanpää.

www_bestofthebest_primapower.jpg

Aleksi Olkkosen sovellus palkittiin opintojakson parhaimpana. Hän sai myös kesätyöpaikan ohjelmistoyritys Wapicelta.

Palautejärjestelmä_primapower.jpg

Niko Lehto suunnitteli harjoitustyönään käyttäjäystävällisen palautejärjestelmän Prima Powerille.

Kuvat: Eliina Salmela

Valmistujaisjuhla 23.5.2014 klo 13.00

$
0
0

Vaasan ammattikorkeakoulussa juhlitaan valmistuvia

Aika: perjantaina 23.5.2014 klo 13.00
Paikka: Vaasan kaupungintalo, Senaatinkatu 1, 65100 Vaasa

Ohjelma
Musiikkia
Rehtori Tauno Kekäleen puhe
Musiikkia
Tutkintotodistusten jako
Opiskelijan puheenvuoro

Kahvitarjoilu

Tervetuloa!

Robotiikkakoulutuksesta eväitä tulevaan

$
0
0

VAMKissa järjestettiin yhdeksän viikkoa kestänyt työvoimakoulutus, jossa opiskelijoita perehdytettiin teollisuusrobotin perusohjelmointiin, käyttöön ja hyödyntämismahdollisuuksiin. Robotiikkakoulutus järjestettiin VAMKissa nyt toista kertaa yhteistyössä ELY-keskuksen kanssa.

ryhmäkuva.jpg

Koulutuksen aikana opiskelijat saivat perustiedot robotiikan teoriasta, etäohjelmoinnista sekä tuotannon simuloinnista. Käytäntöä harjoiteltiin opetus- ja tutkimuslaboratorio Technobothnian roboteilla, lisäksi vierailtiin Co-Automationilla, Valukoneistus Oy:ssä, Vaasan aikuiskoulutuskeskuksessa ja Wärtsilässä. Opiskelijat suorittivat myös itsenäisesti tehtäviä verkossa.

- Toivottavasti koulutus antoi eväitä tulevaan ja tietysti jatkossa työpaikan mahdollisimman monelle ammattilaiselle, lausui VAMKin konetekniikan lehtori Mika Billing Technobothniassa järjestetyssä päättäjäistilaisuudessa torstaina 8.5.

todistukset.jpg

Koulutuksen loputtua järjestettiin päättäjäistilaisuus, jossa kaikki kurssilaiset saivat osallistumistodistuksen.

kukitus.jpg

Kurssilaiset kiittelivät opettajia asiantuntevasta ja kannustavasta ohjauksesta. Myös opettajat Mika Billing (vas.) ja Osku Hirvonen kokivat kurssin antoisaksi ja kertoivat oppineensa kurssilaisilta paljon uutta.

Opetus ajan hermolla

Koulutuksessa oli mukana 21 osallistujaa, joista kolme työllistyi loppuvaiheessa. Pertti Erämaa hakeutui koulutukseen lopetettuaan yrittäjänä vuoden vaihteessa.

- Pyrin koulutukseen, jotta työllistyminen helpottuisi, mutta myös siksi, että halusin olla jossakin mukana, lähteä johonkin aamuisin ja ennen kaikkea: olla ihmisten kanssa, kertoo Erämaa.

Hän oli tyytyväinen erityisesti yritysvierailuihin, joiden myötä huomasi, kuinka hyvät yhteydet VAMKista on yrityselämään.

Erämaan mielestä Pohjanmaalla olisi tilaus robotointia ja ylipäätään tuotantoautomaatiota edistävälle toiminnalle.

- Robotteja voitaisiin käyttää enemmän esimerkiksi kalusteteollisuudessa, pohtii Erämaa.

Vaikka koulutus kesti vain yhdeksän viikkoa, olivat tunnelmat haikeat viimeisinä päivinä.

- Mukana oli eri tavoin lahjakkaita ihmisiä, joten voihan olla, että vielä jossakin vaiheessa kokoonnumme uudelleen yhteen ja perustamme jotain pysyvämpää, aprikoi Erämaa.

Eramaa.jpg

Pertti Erämaa oli tyytyväinen opettajien ja kurssilaisten väliseen yhteistyöhön. Myös VAMKin tiivis työelämäyhteistyö teki vaikutuksen.

Teksti ja kuvat: Eliina Salmela


Students develop Vaasa as an international tourist destination

$
0
0

The 5th annual international seminar Creative Product Concept Development was held in VAMK 22.-25.4.2014. The seminar was part of VAMK’s co-operation with Hogeschool Utrecht within the tourism degree program.

This spring the co-operation was integrated to VAMK’s Development of Tourism Products and Experiences - 2nd year tourism course. The Dutch students study Leisure and Event marketing. The objective for the joint courses was to develop a model of co-operation based on the previous experience with University College of Northern Denmark and Hogeschool Utrecht.

- This time the aim was to develop Vaasa as an international tourist destination based on the task given to us by Vaasa Tourism Ltd. Destination Management Company, tells Peter Smeds, Head of Degree Programme.

The projects were implemented in close co-operation with Vaasa Tourism Ltd.  This year creativity training-tools were used to boost the project work with the case.

- The implementation gave the participants a possibility of collective learning in an international environment through co-creation of tourism product concepts with several co-operation partners, says Peter Smeds.

www_groupphoto.jpg

12 VAMK and 18 Hogeschool Utrecht students participated in the seminar. The Head of the Degree Programme Peter Smeds in the middle.

Expert lecturers, team work and top solutions

The students were already in the beginning of the seminar divided into six teams, all teams consisting of a mixture of Finnish and Dutch students. All teams were given the topic and their task was to come up with different solutions.

On the first seminar day students got to know more about creativity management and Vaasa as tourist destination. They also took a trip to Quarken archipelago in Björkö and later that night had dinner and sauna together.

The second seminar day started off with lectures on the themes supporting the assignment. The lectures were followed concerning for example event management and experience design and communication. VAMK teachers Peter Smeds, Thomas Sabel, Heidi Hellström and Satu Lautamäki gave expert lectures during the week. Also Erkki Laakso from Vaasa Tourism Ltd. and Elisabeth Keller and Jeroen Rooijakkers from Hogeschool Utrecht gave lectures.

On the third and the last day of the seminar each group presented their solution to the evaluation panel that gave feed-back regarding the solution. The top solution was made and awarded with a small prize.

A very positive feed-back

The work in internationally mixed groups was appreciated by both Finnish and Dutch students. Many of the VAMK students felt that they could improve their English skills during the seminar.

- Students also learned that you need to be flexible in a cross-cultural team, says Smeds.

Students found that it was interesting with the cross-cultural co-creation of product concepts to find a solution to the given problem.

- The seminar gave an added value for their learning process, based on the really positive learning diaries that all the participating VAMK students returned after the week, comments Peter Smeds.

Korkeakoulutandemilla kieli haltuun

$
0
0

Tunnilla pelataan Aliasta, ratkotaan sanaristikoita ja viihdytään muutenkin. Ensimmäisenä ei ehkä tule mieleen ruotsin tunnit, mutta VAMKin ja Novian korkeakoulutandem-hankkeessa on onnistuttu tekemään kielten opiskelusta innostavaa, ja mikä tärkeintä – saavuttamaan hyviä oppimistuloksia.

Vaasan ammattikorkeakoulun ja Yrkeshögskolan Novian insinööriopiskelijat ovat harjoitelleet yhdessä toista kotimaista kieltä lukuvuoden ajan. Toteutustapana ovat olleet vastavuoroiset vierailut korkeakoulujen välillä, joissa VAMKin suomenkieliset sekä Novian ruotsinkieliset insinööriopiskelijat keskustelevat keskenään tandem-menetelmää soveltaen. Pareittain suoritetaan eri teemoihin, kuten yrittäjyyteen, työhaastatteluun tai vaikkapa kesälomamatkan suunnitteluun liittyviä ongelmaperusteisia oppimistehtäviä.

www_markusrobin2.jpg

Ensin puhutaan 45 minuuttia ruotsiksi ja sen jälkeen vaihdetaan toiseen kotimaiseen. Markus Järvi ja Robin Granholm iloitsevat arkikielen parantuneen selvästi.

Tandem-menetelmässä opiskelija saa mallia äidinkielenään toista kotimaista puhuvalta, ja kynnys puhumiseen madaltuu, kun molemmat opiskelijat ovat taidoiltaan samalla viivalla.

- Asenteellisia raja-aitoja on kaadettu, kun opiskelija huomaa, että tien vastakkaisella puolella opiskelevilla on aivan samat haasteet toisen kotimaisen kielen opettelussa kuin itsellä, kertoo lehtori Sari Isokangas VAMKista.

Korkeakouluasteella uudenlainen kielenoppimishanke Insinööriopiskelijoiden korkeakoulutandem käynnistettiin toukokuussa 2013 opettajien yhteisellä suunnittelutyöllä. Hankkeessa ovat mukana ruotsin lehtorit Katariina Savolainen ja Sari Isokangas VAMKista sekä suomen lehtori Anna Korhonen Novialta. Sysäyksen toimintaan antoi Pohjanmaan kauppakamari, joka myönsi viime keväänä hankkeelle apurahan.

www_Isokangas.jpg

Tandem-menetelmässä opiskelijat saavat perinteiseen luokkaopetukseen verrattuna suuremman roolin. Sari Isokankaan tehtävänä on tuntien suunnittelun lisäksi ohjata ja tukea tarpeen mukaan.

Kielitaitoisia insinöörejä työelämälle

Hankkeen taustalla on pyrkimys parantaa insinööriopiskelijoiden ruotsin ja suomen kielen taitoja, joita he tulevat tarvitsemaan työssään kaksikielisellä Vaasan seudulla kansainvälisen elinkeinoelämän ja teollisuuden palveluksessa.

- Hankkeen myötä olemme pystyneet tehostamaan kielen opettamista ja oppimista hyödyntämällä todellisia kielenkäyttötilanteita. Opiskelijat ovatkin pitäneet menetelmää luontevana tapana harjoitella kieltä, kertoo Anna Korhonen.

www_Korhonen.jpg

Anna Korhonen iloitsee, että Pohjanmaan kauppakamari mahdollisti apurahallaan tandem-opetuksen naapurikorkeakoulujen kesken.

Kokeilu vahvisti näkemystä, että toisen kotimaisen kielen opetuksen pedagogiikkaa tulee kehittää edelleen myös korkeakoulutasolla. Tandem-menetelmällä ei voida korvata perinteistä luokkaopetusta, mutta sillä voidaan elävöittää kielen oppimista ja näin saavuttaa hyviä tuloksia.

- Menetelmällä voidaan vaikuttaa muun muassa suullisen kielitaidon kehittymiseen ja erityisesti kielenopiskeluun liittyviin asenteisiin, joiden vaikutus motivaatioon ja edelleen kielenoppimistuloksiin on suuri, kertoo Korhonen.

Hankkeesta saadut hyvät kokemukset kannustavat jatkamaan.

- Suurin osa VAMKin opiskelijoista kertoi, että tämä oli ensimmäinen kerta, kun he puhuivat ruotsia aidossa tilanteessa. He kertoivat rohkaistuneensa huomattuaan, että selvisivät jännittävistä tilanteista, iloitsee Sari Isokangas.

Teksti ja kuvat: Eliina Salmela

Sosiaali- ja terveysalan valintakoekutsujen postitus

$
0
0

Sosiaali- ja terveysalan valintakoekutsut (sairaanhoitajakoulutus, sosionomikoulutus ja terveydenhoitajakoulutus) postitetaan hakijoille OPH:n aikataulun mukaisesti 27.5. Valintakokeisiin kutsutaan 4x aloituspaikkojen verran hakijoita koulumenestyspisteiden ja ensimmäisestä hakutoiveesta kertyvien pisteiden perusteella. 

Muiden koulutusalojen valintakoekutsut on postitettu hakijoille 5.5.

 

VAMKille lisäpaikkoja sosiaali- ja terveysalan koulutuksiin

$
0
0

Korkeakoulujen hakijasumaa puretaan lisäämällä niiden aloituspaikkoja vuosina 2014 ja 2015.

Sekä vuodelle 2014 että 2015 VAMKille myönnettiin 20 lisäpaikkaa sairaanhoitajien ja 10 lisäpaikkaa sosionomien kouluttamiseen. Lisäykset kohdistuivat aloille, joilla myös valtakunnallisesti on sekä työvoimatarvetta että hakijapainetta.

Ammattikorkeakouluihin jaettiin yhteensä 1 493 uutta aloituspaikkaa, joista 80 prosenttia kohdentuu sosiaali- ja terveysalalle. Aloituspaikkojen lisäämisellä ja korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistamisella pidennetään työuria ja vähennetään välivuosia vauhdittamalla opiskelijoiden siirtymistä korkeakouluopintoihin.

Lisäysten kohdentamisesta päätettiin korkeakoulujen hakemusten perusteella.

Lisätietoja:
tauno.kekale@vamk.fi

Hoitoalan Kunskap i utveckling -hanke palkittiin

$
0
0

VAMK on ollut mukana Yrkeshögskolan Novian koordinoimassa Kunskap i utveckling -hankkeessa, joka palkittiin Länsi-Suomen ESR-hankehelmet -tunnustuksella tiistaina 20.5. Tampereella pidetyssä tilaisuudessa palkinnon sai 30 hanketta, jotka ovat esimerkkejä tuloksellisista hankkeista tai hankekokonaisuuksista.

Kunskap i utveckling -hankkeessa on kokeiltu erilaisia malleja terveysalan opiskelijoiden kliinisen ohjauksen ja sitä tukevien materiaalien kehittämiseen. Tarkoituksena on ollut kyseenalaistaa vanhat tutut mallit ja löytää uusia tapoja toimia kehittämällä ja parantamalla toimintaa.

VAMKista projektissa olivat mukana yliopettaja Hanna-Leena Melender ja lehtori Marita Salmu.

- Lähdimme mukaan hankkeeseen, koska se oli innovatiivinen ja vastasi sen hetkisiin kehittämistarpeisiin, jotka liittyivät hoitotyön opiskelijoiden harjoittelun ohjaukseen, kertoo Hanna-Leena Melender.

Opiskelijan työelämäohjaus kuntoon

Hankkeessa VAMKilla oli tilaisuus tehdä tiivistä yhteistyötä työelämän viiden toimintayksikön sekä kolmen muun alueella toimivan koulutusorganisaation Yrkeshögskolan Novian, Vaasan ammattiopiston ja Yrkesakademi i Österbottenin kanssa.

- Kliinisessä hoitotyössä toimivat harjoittelun ohjaajat saivat mahdollisuuden kehittää omia ohjaustaitojaan yhteistyössä hoitotyön opettajien kanssa. Tämä näkyy harjoitteluissa hoitotyön opiskelijoiden ohjauksen paranemisena, iloitsee Marita Salmu.

Projektin tavoitteina ovat olleet työelämän ja koulutuksen järjestäjien aktiivinen ja läheinen yhteistyö sekä sujuvampi tiedonkulku.

- Läheinen yhteistyö työelämän kanssa lisää edellytyksiä luoda parempia oppimisympäristöjä, kertoo Hanna-Leena Melender.

Uudistetut harjoitteludokumentit, joita opiskelijat, ohjaajat ja opettajat käyttävät, ovat olleet jo jonkin aikaa käytössä ja niihin ollaan tyytyväisiä. Potilaskeskeisen opiskelijaohjauksen ”käsikorttia” on jaettu osalle opiskelijoita, jotka ovat testanneet sitä harjoittelussaan.

- Hankkeeseen osallistuminen oli monella tavoin palkitsevaa, koska siinä oli mahdollisuus tehdä läheistä yhteistyötä työelämän edustajien kanssa ja kehittyä myös itse, kiittelee Marita Salmu.

Lisätietoja hankkeesta:
hanna-leena.melender@vamk.fi ja
marita.salmu@vamk.fi

VAMKissa juhlittiin osaamista

$
0
0

Vaasan ammattikorkeakoulussa VAMKissa vietettiin valmistujaisjuhlaa perjantaina 23.5. Kaupungintalon komeassa juhlasalissa vietetyssä tilaisuudessa sai tutkintotodistuksen 151 opiskelijaa: insinööreiksi valmistui 66, tradenomiksi 32, restonomiksi 8, terveydenhoitajaksi 24, sairaanhoitajaksi 16 ja sosionomiksi 5 AMK-tutkinnon suorittajaa.

Teuvalta kotoisin oleva Mari Soinila, 23, valmistui terveydenhoitajaksi neljän vuoden uurastuksen jälkeen. Päällimmäisenä mieleen ovat jääneet lukuisat mielenkiintoiset harjoittelupaikat, joihin hän on opiskelun myötä päätynyt.

- Hoitotyön harjoittelu on tosi monipuolista. Olen työskennellyt muun muassa pitkäaikaisosastolla, mielisairaalassa, kotisairaanhoidossa, leikkaussalissa sekä vastasyntyneiden vauvojen tehovalvontaosastolla, muistelee Mari.

Opiskelijakunta VAMOKissa tutorvastaavana toiminut Mari pitää viimeistä opiskeluvuotta antoisimpana. Terveydenhoitajan ammattiin Mari on päässyt syventymään erityisesti tänä keväänä ollessaan harjoittelussa äitiys- ja lastenneuvolassa sekä työ- ja kouluterveydenhuollossa.

Marin avopuoliso Eero Meriö, 24, muutti Espoosta Vaasaan opiskelemaan rakennustekniikkaa. Insinööriksi valmistuneen Eeron mielestä Vaasa on sopivan kokoinen opiskelukaupunki. Mukavat ihmiset ja kotoisa tunnelma ovat kaupungin parhaita puolia.

- Koska täällä on paljon opiskelijoita, samanhenkistä porukkaa löytyy varmasti, Eero lupaa.

Valmistumisen jälkeen Eero suuntaa työmaalle rakennusmiehen hommiin. Maria odottavat terveydenhoitajan työt vaasalaisessa lastenneuvolassa.

hymyherkässä.jpg

Hymy oli herkässä ja tunnelma odottava ennen tilaisuuden alkua.

taunokekäle.jpg

Rehtori Tauno Kekäle kertoi, että VAMKin valmisteilla oleva strategia keskittyy entistä tiiviimpään työelämäyhteistyöhön.

sähköinsinöörit.jpg

Tuoreet sähköinsinöörit tutkintotodistukset kainalossa.

mikaheinilä.jpg

Konetekniikan insinööri Mika Heinilä muisteli juhlapuheessaan opiskeluaikaa, josta päällimmäisenä ovat jääneet mieleen tiivis luokkahenki ja opintomatka Pariisiin.

malka.jpg

Tilaisuudessa muistettiin myös eläkkeelle jääviä opettajia ja muita henkilöstön jäseniä. Vararehtori Elisabeth Malka sai kukat tekniikan johtaja Jorma Tuomiselta (kesk.) ja Tauno Kekäleeltä.

sähkötekniikan-miehet.jpg

27 vuotta insinööriopiskelijoita luotsannut lehtori Matti Ylivainio lähtee ansaittujen eläkepäivien viettoon. Vasemmalla sähkötekniikan koulutuspäällikkö Juha Nieminen ja oikealla lehtori Olli Tuovinen.

MarijaEero.jpg

Toisensa opiskeluaikana löytäneet Mari Soinila ja Eero Meriö juhlivat valmistumistaan ystävien ja sukulaisten kesken.

Teksti ja kuvat: Eliina Salmela



Applicants Admitted to Degree Programmes in International Business and Information Technology

$
0
0

65 applicants were admitted to the DP in International Business and 50 applicants to the DP in Information Technology.

Lowest admittance for International Business was 69.00 points for applicants admitted on the basis of entrance examination and 43.30 points  for applicants admitted on the basis of entrance examination and points from their degree certificate (applicants with Finnish Matriculation Examination).

Correspondingly lowest admittance for Information Technology was 40.00 points for applicants admitted on the basis of entrance examination and 47,50 points for applicants admitted on the basis of entrance examination and points from their degree certificate

Studies commence on 1 September 2014. Applicants have to confirm their study place by 29 July at 4.15 p.m. Finnish time at the latest. All Universities of Applied Sciences announce their results by 15 July at the latest.

List of applicants admitted to degree programmes conducted in English language.

Congratulations to all new students and welcome to Vaasa University of Applied Sciences!


VAMK ja Wapice järjestävät 15-18-vuotiaille nuorille pelileirin

$
0
0

Pelaajasta tulevaisuuden pelintekijäksi?

VAMK ja Wapice Oy järjestävät ilmaisen kesäleirin peliohjelmoinnista kiinnostuneille 15-18-vuotiaille nuorille.

Aika: 4.-8.8. klo 10.00 - 16.00.
Paikka: Opetus- ja tutkimuslaboratorio Technobothnia
(Puuvillakuja 3, 65200 Vaasa)

Kurssilla opitaan tietokonepelien perusteet: idea, grafiikka ja ohjelmointi. Kurssi on tarkoitettu vasta-alkajille.
Ilmoittautuminen 15.6. mennessä osoitteeseen Annika.Ala-Louvesniemi@vamk.fi , puh. 0207 663 306. Kerrothan
ilmoittautumisen yhteydessä, mitä olet ohjelmoinut sekä mitä pelejä olet harrastanut ja mahdollisesti modannut.

Lisätiedot:
Annika.Ala-Louvesniemi@vamk.fi
puh. 0207 663 306

Muova mukana edistämässä tohtoriopiskelijoiden työllistymistä pk-yrityksiin

$
0
0

Länsi-Suomen muotoilukeskus Muova on mukana hankkeessa, jonka tavoitteena on kehittää tohtoriopiskelijoiden, tohtoreiden ja tutkijoiden innovointitaitoja ja sitä kautta edistää heidän entistä parempaa työllistymistä pk-yrityksiin. Kehitys- ja innovointitaitojen testaus- ja arviointialustana toimii projektissa luotava virtuaalinen ja osallistava arviointimenetelmä, jota voidaan hyödyntää erilaisissa oppimistilanteissa.

- Työkalun pääasiallinen tarkoitus on edistää tohtoriopiskelijoiden, tohtoreiden ja tutkijoiden työllistymistä pk-sektorin yrityksiin madaltamalla tutkimusmaailman ja pk-yritysten välistä kuilua, kertoo projektipäällikkö Tanja Oraviita Muovasta.

Lisäksi hankkeessa opastetaan yliopistojen ja pk-yritysten henkilöstöosastoja tukemaan työllistymistä testausmenetelmää tukevan oppaan avulla.

- Projektissa kehitettävän menetelmän ja sen tukimateriaalin kohderyhmää ovat tohtoriopiskelijat ja tutkijat, korkea-asteen opetuksesta vastaava henkilöstö sekä pk-yrityksien johto ja päättäjät, kertoo Oraviita.

Granadan yliopiston koordinoima hanke, i-Skills, alkoi tämän vuoden alussa ja päättyy kesäkuussa 2016. Projektissa arvioidaan parhaillaan innovointitaitoja.

- Projektin kulkua voi seurata sen internet-sivuilta www.i-skills.eu. Kiinnostunut voi tilata projektin uutiskirjeen kyseisen internet-sivuston kautta tai ottaa yhteyttä minuun sähköpostilla: tanja.oraviita@muova.fi, opastaa Oraviita.

Muova on Vaasan ammattikorkeakoulun VAMKin alaisuudessa toimiva tutkimus- ja kehityskeskus, joka tarjoaa muotoilu-, tutkimus- ja koulutuspalveluita. Muovan asiakkaina on yrityksiä ja julkisia organisaatioita. Muova käynnistää ja toteuttaa tutkimus- ja kehittämisprojekteja liittyen markkinalähtöiseen muotoiluun ja luovaan osaamiseen. Projektien lähtökohtana ovat yrityksien tarpeet ja Muovan erikoisosaaminen.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Tanja Oraviita
puh. 040 163 2940, tanja.oraviita@muova.fi
www.i-skills.eu

I-SKILLS-LOGOTIPO_PIENI.jpg

EU_flag_LLP_EN-01.jpg

i-Skills - Fostering Innovation Skills as Key Competences for improving Employability of PhDs in SMEs on EU:n elinikäisen oppimisen projekti, joka on alkanut 1.1.2014 ja päättyy 30.6.2016. Koordinaattorina toimii Granadan yliopisto (Fundación General Universidad de Granada Empresa). Projektin alaohjelmana toimii tieto- ja viestintätekniikan -projekti KA3, jossa kehitetään oppimisratkaisuja. Hanke on rahoitettu Euroopan komission tuella.


EU_flag_4.jpg

Hanke on rahoitettu Euroopan komission tuella. Tästä julkaisusta (tiedotteesta) vastaa ainoastaan sen laatija, eikä komissio ole vastuussa siihen sisältyvien tietojen mahdollisesta käytöstä.


 

 

VAMK isännöi tekniikan johtajien kesäpäiviä

$
0
0

Vaasan ammattikorkeakoulu isännöi jo perinteeksi muodostuneita insinöörikoulutusjohtajien kesäpäiviä 9.-10. kesäkuuta.  

insinöörikoulutusjohtajat1.jpg

Parisenkymmentä tekniikan johtajaa kokoontuu Vaasassa insinöörijohtajien kesäpäivillä. Etualalla Insinöörikoulutusjohtajat ry:n kunniajäsen, VAMKin entinen rehtori Pentti Ruotsala.

Kesäinen korkeakoulukampus vastaanottaa eri puolilta Suomea saapuneet tekniikan alan koulutusjohtajat, jotka kokoontuvat pohtimaan insinöörikoulutuksen näkymiä ja tulevaisuuden suuntaviivoja. Tapaaminen keskittyy tällä kertaa työelämäyhteistyöhön.

- Kaksipäiväisen vierailun aikana pohditaan erityisesti, miten insinöörikoulutuksessa tulee huomioida työelämän tarpeet, kertoo tekniikan johtaja Jorma Tuominen VAMKista.

Ensimmäisen seminaaripäivän aikana puheenvuoroja pitävät muun muassa Suomen toimintojen johtaja Timo Kasi Vaconilta, teknologiajohtaja Heikki Uusitalo ABB:ltä ja HR Manager Markku Rautonen Wärtsilästä. Insinöörikoulutusjohtajien kunniajäsen, VAMKin entinen rehtori Pentti Ruotsala tuo esille myös oman näkemyksensä insinöörikoulutuksesta ja sen kehittämisestä.

Seminaari jatkuu illanvieton merkeissä maaherrantalolla, jossa isäntänä toimii Vaasan kaupunki. Tiistaina tekniikan johtajat vierailevat Merenkurkun saariston maailmanperintöalueella ja Merventon tuulivoimalassa Sundomissa.

Insinöörikoulutusjohtajat ry:n tarkoituksena on tukea valtakunnallisesti insinöörikoulutuksen ja eri tekniikan alojen koulutuksen kehittämistä, edistää jäsentensä ammattitaidon kehittymistä, lisätä heidän ammattikasvatuspedagogisia taitojaan ja teknillis-tieteellistä kehitystään, kehittää heidän hallinnollisia johtamistaitojaan sekä edistää suomalaisen insinöörikoulutuksen kansainvälistymistä.

keskustelu.jpg

VAMKin Jorma Tuominen (vas.) ja Tauno Kekäle (oik.) vaihtoivat kuulumisia Vaconin Timo Kasin (kesk.) kanssa ennen seminaarin alkua.

taunokekäle.jpg

VAMKin rehtori Tauno Kekäle avasi insinöörikoulutusjohtajien kesäpäivät ja toivotti vieraat tervetulleiksi kaksikieliseen, luonnonläheiseen ja teknisesti vahvaan opiskelijakaupunkiin.

 

VAMKin sosionomiopiskelijat avartavalla opintomatkalla Virossa

$
0
0

Vaasan ammattikorkeakoulun VAMKin neljä sosionomiopiskelijaa suuntasi toukokuussa kohti Pärnua 12 päivän intensiivikurssille. Opintomatkan tarkoituksena oli tutustua työperäiseen muuttoon sosiaalityön näkökulmasta.

Erasmus IP on intensiiviopiskelujakso, jossa opiskelijat työskentelevät monikulttuurisissa ryhmissä. Viron opintomatkalle osallistui sosiaalialan opiskelijoita ja opettajia kuudesta eri Euroopan maasta. Opiskelijat jaettiin pienempiin työryhmiin, joissa pohdittiin Viron työperäistä maastamuuttoa ja maaseudun houkuttelevuuden lisäämistä. Työskentelykielenä oli englanti.

viro_ryhmäkuva.jpg

Erasmus IP intensiivijaksolle ”Employees on a Move, Social Work in Action” osallistuneet yhteispotretissa.

Päiväretkiä ja pienryhmäopiskelua

Päivät Pärnussa kuluivat luennoilla ja pienryhmissä työskennellessä. Pääsimme osallistumaan myös kahdelle päiväretkelle. Maalaiskylä Missoon suuntautuvalla retkellä tutustuimme kyläkouluun ja paikalliseen elämäntapaan sekä saimme selkeämmän kuvan siitä, millainen haaste meidän työryhmillä oli edessä. Vierailimme myös itäisessä Narvan kaupungissa.

Pienryhmissä työskentely tuntui mukavalta luentojen kuuntelun jälkeen. Tehtävänämme oli pohtia, miten maaseutu saataisiin houkuttelevammaksi, sillä kylien autioituminen on todellinen uhka Virossa. Työskentelimme pienryhmissä intensiivisesti useamman päivän ajan. Viimeisenä opintopäivänä jokainen ryhmä esitti suunnitelmansa muille. Saimme ideoistamme hyvää palautetta ja nyt odotammekin, miten Virossa aiotaan hyödyntää tekemiämme suunnitelmia.

Koulupäivä loppui yleensä noin neljän, viiden aikaan iltapäivällä, jonka jälkeen menimme koko ryhmän kanssa yhteiselle illalliselle. Vapaa-ajan ohjelmasta oli myös huolehdittu ja pääsimme esimerkiksi valmistamaan perinteistä virolaista illallista paikalliseen ammattikouluun. Vapaa-ajalla tutkimme kaupunkia ja vietimme paljon aikaa isossa porukassa. Pärnu oli erittäin hieno ja idyllinen kaupunki.

viro_rakennus.jpg

Pärnussa oli paljon ihasteltavaa, ja kevätkin oli jo pitkällä.

Kansainvälisyys  kannattaa

Yhteistyö eurooppalaisten opiskelijoiden kanssa oli mielenkiintoista ja opettavaista. Saimme uusia ja erilaisia näkökulmia siihen, mitkä sosiaaliset asiat toimivat hyvin ja mitkä vaativat vielä kehittämistä – myös muissa Euroopan maissa. Projektityö vieraalla kielellä oli meille haaste, sillä suurin osa meistä oli käyttänyt englantia ainoastaan koulun englannin tunneilla. Huomasimme kuitenkin melko nopeasti, että kaikki muutkin olivat samassa tilanteessa ja lopulta - harjoittelu tekee mestarin. Suuressa ryhmässä toimiminen ja opiskelu oli myös uutta ja opettavaista.

Oli mielenkiintoista huomata, kuinka suomalainen luonne ja kulttuuri erosivat muiden maiden vastaavista. Small talk oli olennainen osa kommunikointia muiden kanssa, mikä vaati ensimmäisinä päivinä hieman harjoittelua. Tämän tyyppinen keskustelutapa oli meille suomalaisille melko vierasta, sillä olemme enemmänkin suoraan asiaan -tyyppisiä ihmisiä. Sopeuduimme kuitenkin koko joukko hyvin ja vietimme sujuvasti kaksi viikkoa yhdessä kulttuurieroista huolimatta.

Haluamme kannustaa kaikkia VAMKin opiskelijoita rohkeasti mukaan kansainväliseen toimintaan sekä projekteihin. Matka oli ehdottomasti kokemisen arvoinen. Kahden viikon aikana englannin kielen taidot paranivat rutkasti ja opimme alkeita myös muista kielistä!

 

Viro_kulttuuri.jpg

Tutustuimme toisiimme ja eri kulttuureihin perinteisten ruokien sekä leikkien avulla. Letkajenkka oli hitti!

Teksti ja kuvat: Sosionomiopiskelijat Jaakko Lundell, Jenni Ervasti, Jessica Nygård ja Maria Avcilar

VAMKin rehtori Kekäle mukana valitsemassa tulevaisuuden menestyjiä

$
0
0

Huhtikuussa käynnistetty Kasvupolku-kokonaisuus seudun kasvunjanoisille yrittäjille huipentui 10.6. Muovassa järjestettyyn finaaliin. Voimalaitosten sähköntuotannon verkkoon liittämiseen keskittyvä yritys Ampner Oy vei kilpailun voiton ja 3000 euron pääpotin. Toiseksi kilpailussa suoriutui mobiilisovelluksiin keskittyvä Oy Gambit Labs Ab.

VAMKin rehtori Tauno Kekäle toimi valintaraadin puheenjohtajana. Valintaraati painotti valinnassaan erityisesti tulevaisuuden kasvumahdollisuuksia: tuotteen tai palvelun vähintään kansallista monistettavuutta, markkinoiden mahdollisuuksia sekä tiimin kykyä, halua ja uskallusta kasvattaa yritystä.

WP_20140610_13_54_28_Pro_muokattu.jpg

Valintaraadin puheenjohtajan Tauno Kekäleen mukaan verkostoituminen kannattaa, sillä ”pöhinä luo pöhinää”.

 

photo_muokattu.jpg

C2 Advertisingin ja Contiumin toimitusjohtaja Tuukka Turunen kertoi tilaisuudessa oman yrityksensä kasvutarinan. Yrityksensä menestystekijäksi ja kasvun mahdollistajaksi Tuukka nimesi muun muassa hyvät työntekijät.

 

WP_20140610_14_10_45_Pro__highres_muokattu.jpg

Tilaisuuden lopuksi järjestetyssä paneelissa mietittiin, miten seudulle saadaan kasvua jatkossa. Panelistit  (vas.) VASEKin Pekka Haapanen, Finnveran Jukka Suokas, Ampner Oy:n Pasi Törmänen, VAMKin Tauno Kekäle ja C2:n Tuukka Turunen vannoivat yhteistyön nimeen.

 

WP_20140610_13_26_22_Pro_muokattu.jpg

Ampner Oy:n teknologiajohtaja Mika Jantunen ja toimitusjohtaja Pasi Törmänen olivat ylpeitä kilpailun voitosta. Kaksikko matkaa syksyllä Jyväskylään valtakunnalliseen Kasvu Openin loppufinaaliin.

Kasvupolku on alueellinen sparrausprosessi, jossa joukko Vaasan seudun kokeneita yrittäjiä ja kasvun asiantuntijoita kääri hihansa alueella toimivien yritysten avuksi. Mukaan päässeet yritykset ja ideat saivat palkinnoksi tukea liiketoiminnan kehittämiseen ja suoran kontaktin kasvun tekijöihin. Kasvupolku on osa valtakunnallista Kasvu Open 2014 -kasvuyritysten kansanliikettä. Yhteistyössä ovat mukana Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät, VASEK, Pohjanmaan kauppakamari ja Vaasan ammattikorkeakoulu sekä Nordea, Finnvera ja Technopolis.

Lisätietoja

Tommi Virkama, Startian johtaja, tommi.virkama@vasek.fi, puh. 0400 919 361
Tuula Töyli, toimitusjohtaja, Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät, tuula.toyli@yrittajat.fi, puh. 0400 868 070
Juha Häkkinen, toimitusjohtaja, Pohjanmaan kauppakamari, juha.hakkinen@chamber.fi, puh. 0500 561 036

Viewing all 1035 articles
Browse latest View live